Hitta diskussioner med liknande innehåll

Stockholm-Calgary-Santa Barbara-Stockholm

#1 2011-12-10, 14:18
GoonerSlayer
Hello!

Jag är inne på att dra en resa till Nordamerika nästa år, i mars/april. Tanken är att dra till Calgary ett par veckor först, för skidor, och sedan åka vidare till Santa Barbara för att stanna där i två veckor. Kollade lite på flygpriser, och det går att hitta Stockholm-Calgary och LA-Stockholm för 6 000.
Problemet är ju sedan att ta sig mellan Calgary och Santa Barbara. Vad är det som gäller med hyra bil i Kanada - och vart kan man hitta one-way-rentals, så att jag lämnar bilen i USA istället? Jag har kollat runt lite, men hittade ingen som tillåter att man åker mellan de två länderna (kanske dåligt letat, jag vet inte). Många är ju inte speciellt glada i att hyra ut till yngre personer (i USA) vad jag har förstått. Jag kommer att vara nitton när resan genomförs.

Nästa fråga är ju vilken väg man tar ner. Det blir cirka 200 mil om jag förstått det rätt, men hur jag ska åka - det har jag ingen aning om. Vilken som är bäst, vilken som är roligast etc.
#2 2011-12-10, 14:39
Mr.Maaze
Hertz har ju att man kan hyra bilen på ett ställe och sedan lämna den på ett annat.

Edit. Och för att hyra bil måste man vara 20 år.
#3 2011-12-10, 18:55
Låter som en dålig ide. Om ens möjligt, kommer det säkert gå loss på minst lika mycket som din flygbiljett hit. Hittar du någon som hyr ut till dig (de flesta vill att du skall vara 25) får du betala väldigt väldigt dyrt. Några alternativ:

- Flyg helt enkelt mellan Calgary och LA eller Santa Barbara. Enklast och säkert billigast.
- Ta buss till USA (Spokane eller Seattle) och flyg från där till LA. Kan vara billigare.
- Köp bil. Krångligt, dyrt, antagligen inte värt det.

Det finns mycket att se längs vägen om du nu skulle bila ned, beroende på hur mycket tid du tar på dig. Calgary ligger också precis vid Banff, Jasper och Icefields Parkway vilket är oerhört sevärt (även om mars/april inte är bästa tidpunkt att besöka). Jag skulle nöja mig med att bila runt dem, och sedan flyga ner till LA och eventuellt hyra bil där och bila runt lite också.
#4 2012-02-18, 17:43
Domyoji
Ursprungligen postat av GoonerSlayer
Jag kommer att vara nitton när resan genomförs.


>19 i 2012
>Medlem sedan 2009

Kan man inte bli bannad i eftertid?Annars låter det väl som en mysig resa. Om du inte hittar bil så har du väl inget val än att åka buss eller flyg.