Hitta diskussioner med liknande innehåll

10 veckor Kina/Pakistan/Nepal

#1 2011-12-28, 12:33
I sommar tänker jag bege mig till Nepal och vandra. Men jag har totalt 10 veckor på mig att resa och vill ägna drygt hälften av tiden åt att se mig om lite i närliggande länder för att sedan avsluta med 5 veckor i Nepal. Dessutom är det billigare att ta flyget annanstans ifrån då flyg till Nepal äter upp halva budgeten lite drygt. Har länge varit inne på att åka från sydvästra Kina till Pakistan, genom norra Indien och slutligen till Nepal men har svårigheter att arrangera det hela. Norra indien är jag minst intresserad av då Indien är relativt billigt och jag ska dit fler gånger i livet. Kina och Pakistan känns däremot väldigt attraktiva, har verkligen fått upp ögonen för hunzadalen.

Jag undrar om någon kan råda mig om denna resa och eventuellt föreslå passande resrutt. Tilläggas bör att budgeten är 20.000 kr
#2 2011-12-28, 13:26
Weahup
Är budgeten 20.000:- på själva resorna eller ska det även täcka fickpengar?
#3 2011-12-28, 17:38
Ursprungligen postat av Weahup
Är budgeten 20.000:- på själva resorna eller ska det även täcka fickpengar?


Det är såpass billigt där jag ska vara, så 20k är inklusive allt. Flyg 4-5k tur och retur. Sen är det gott om pengar över. Enda utgifter är mat och transport.
#4 2011-12-29, 15:18
Är väldigt intresserad av vad andra beresta har att säga i ämnet.
#5 2011-12-29, 15:56
Qusipae
Jag är ledsen men 15trk (efter flyg, förutsatt att du hittar så billigt t/r) i budget kommer du inte kunna genomföra denna resa. Du bör ha mer pengar eller färre resedagar.
Även om du räknar med att bo i de sunkigaste hostels och äta sämsta/billigaste maten, så bör din budget med inrikes resor och liten buffert vara minst 300kr/dag. Jag skulle rekommendera att du har minst det dubbla, 30tkr för 10 veckor om du vill göra det här till en någorlunda bra resa.
Har du rest förr? Du låter väldigt oerfaren.
#6 2011-12-29, 17:01
Ursprungligen postat av Qusipae
Har du rest förr? Du låter väldigt oerfaren.

Jag har backpackat lite överallt i europa och reser till England, Finland och Danmark med jämna mellanrum.
#7 2011-12-31, 01:47
Till min stora förtret har jag stött på ett potentiellt problem - regnperioden. Sikken missräkning! Jag vet uppriktigt sagt inte vad jag kan vänta mig från en regnperiod (en vild gissning är dock mängder med nederbörd), emedan jag aldrig själv upplevt en. Det känns som bortkastade pengar om jag åker dit med intentionen att vandra under dessa månader, då min tanke var mäktiga berg, vackra dalar och lite anspråkslöst väder. Poncho, regn och rusk är inte något jag suktar innerligt efter. Nepal i sin överväldigande magnificens och fägring är vad jag önskar uppleva.

Jag är i behov av råd om mitt utvalda resmål. Studieuppehåll är ej möjligt, särskilt inte med de nya bestämmelserna angående frånvaro och studiemedel. De månader som anses mest lämpliga för Nepal-visit är belagda mitt i terminerna (både under vår och höst) och jag blir inte klok på hur jag bör agera.
#8 2012-01-28, 12:02
FrokenUr
Jag har varit både i Pakistan och Nepal. Jag va i Pakistan under sommaren och vandrade runt Nanga parbat. Det va den häftigaste trekkingen jag gjort. Inget slår det. Sen har jag gjort en del på Annapurnaleden i Nepal i mars.

Skillnaden på att trekka i Pakistan istället för Nepal är att det inte kostar något att gå i områderna. Förutom om du ska gå till K2. Den turen har jag för mig ska vara organiserad. I Nepal däremot kostar det mer för att gå på deras leder. Pakistan är mer orört och vackrare. Inte så skitigt som Nepal. Dock är det enklare att vandra i Nepal än Pakistan. I Nepal kan du bo i på vandrarhem längs med leden. Den lyxen finns inte i Pakistan. Där får du ta med dig tält och kök när du ska vandra. Men det är inte svårare än att vandra i de svenska fjällen. Har du möjlighet att ta med dig egen utrustning och kan göra din egen tur så kan det bli den coolaste resan du gjort. Det va det definitivt för mig.

Pakistan har gränslöst många leder och sevärda platser. Kolla i Lonely planet på vad som du kan tänka dig göra. Jag rekommenderar så klart Nanga parbat. Det finns en "fjällstation" som heter Fairy meadows dit de turister som reser längs med Karakorum highway flockas. Det är väldigt vackert och man kan göra dagsvandringar därifrån. Inte alls dyrt att bo där heller men kommer inte ihåg vad det kostade. Om du har tält o kök kan du gå Diamir valley till Nanga parbat. Grymt vackert. Eller upp till Muthat pass. Häftig och ansträngande led. Vill du se världens största isväg (ca 5000 m) så ska du bege dig till Mazeno la trekken (den har vi inte gjort).

Kashmirbergen och bergen på Deosaiplatån är också ställen där det finns vackra leder. Kring K2 finns en del leder och då åker man först och främst till Skardu. Jag har gått till Burji La passet där man ska kunna se K2 men det tyckte jag inte va så märkvärdigt. Men dock häftigare än fjälvandring. Slutligen finns många leder i Hindukushbergsskedjan som gränsar till Afganistan men det är nog inte att rekomendera. Det är inte särskilt "safe" där. Kashmir, Nanga parbat, Deosaiplatån och K2 tror jag är ganska säkra områden i nuläget.

Vad tycker du om det?