Hitta diskussioner med liknande innehåll

Sevärdheter och valutor i Sydamerika

#1 2012-02-01, 08:46
mextex
Vi är ett gäng på fyra killar som drar iväg på ett äventyr med startskott 15e februari. Vi landar i Rio, där vi stannar under karnevalen (som går av stapeln den 17e, tror jagÂ…). I början av maj flyger vi tillbaka till Sverige från Lima i Peru. Reseplanen mellan dessa två destinationer är mer oklar, vilket känns lite jobbigt då vi bara har knappa två veckor kvar till avresa.
Den ursprungliga planen har varit Brasilien, Uruguay, Argentina, Chile och sist Peru. Men ska man till dessa länder vill man gärna veta vad som är värt att besöka. Visst att det är kul att vara spontan, men när man väl står i exempelvis Argentina känns det bäst att ha ett par förbestämda mål. Så vad är värt att se i dessa länder?
Vi har delat upp det så att man ska ta reda på så mycket som möjligt om ett land, och jag har blivit tilldelad Brasilien. Vilka stopp är mest värda att göra där? Vi letar både efter häftiga naturupplevelser, men givetvis också efter en del supande.
Patagonien har alltid varit något man vill se, har hört att man kan hyra en häst och rida runt i en fantastisk miljö. Men Patagonien känns så jävla stort och outforskat, kanske inte värt att besöka om man bara har 2,5 månader tot?
Resrutten med ovannämnda länder är inte skriven i sten, det enda vi egentligen har att förhållas oss till, är att vi flyger till Rio, och från Lima.

Sen undrar jag om det finns någon valuta som funkar i alla/de flesta länder. Om man ska ta ut pengar hemma, i vilken valuta ska man ta ut pengarna i? Hur går det annars att betala/ta ut pengar med betalkort?

Såklart är det svårt att uttala sig om en allmän budget då länderna är olika dyra, men tror ni att man klarar sig på 40.000 i 2,5 månad om flygbiljetter redan är betalda?

Tack för svar!

- Mextex
#2 2012-02-01, 08:59
mextex
Juste, om vi nu ska till Uruguay efter Brasilien, så ska vi ju alltså röra os nedåt i landet.
Då man läser här på Flashback ligger typ alla tips på resmål i Brasilien uppåt i landet...

Finns det inget intressant att se om man nu eventuellt ska åka just nedåt?!
#3 2012-02-07, 08:10
Xpsycho
Åker ni till Miraflores i Lima och ska bo på Hostel så bör ni INTE välja Flying Dog hostel, det suger. Ett tips dock är att beställa en busstur med typ Cruz del Sur till Cuzco, jag har aldrig festat så hårt i hela mitt liv som jag gjorde där, the point hostel är ett hostel som jag rekommenderar starkt, det är fest där i princip varje kväll med olika teman, bland annat så var det "smoke weed night" varje torsdag när jag vad där

De andra länderna kan jag tyvärr inte uttala mig om förutom Brasilien (jag och polaren åkte till brasilia som sista destination för att hooka med några brudar som vi kände där ) Det var mycket trevligt, annars är det ingen stad jag rekommenderar att åka till, jävligt trist om man inte känner lokalborna där kan jag definitivt tänka mig!

Om ni ska åka till Mexico, Kuba, eller Panama eller har fler frågor om Peru så kan jag svara på dem, bara att fråga!
#4 2012-02-07, 08:12
Xpsycho
Ni klarar er lätt på 40.000 om alla flygbiljetter redan är betalda och 40.000 är summan för era fickpengar.
#5 2012-02-11, 21:38
Patagonien ligger in i Brasilien. Har inte varit där, men hört att det är riktigt bra om man tycker om natur och att vandra i berg. Vet inte om jag skulle prioritera det under 2.5 månader dock!

Har ni bokat hotell under karnevalen? Hur mycket kostade det?

Iguazu-vattenfallet bör ni få med er på något sätt. Inrikesflyg kan vara relativt billigt och spara mycket tid. Sao Paulo tyckte jag inte var så jättespännande, men har hört bättre om städerna längs kusten, t.ex. Florianopolis.

Budgeten låter ok. Ta inte ut några pengar hemma, ta ut allt på plats i bankomat. Helt klart det mest prisvärda, särskilt om ni har kort utan avgifter (t.ex. Icabanken). En mindre reserv i kontanter i en stark valuta är alltid en god ide vid gränskorsningar och dylikt. Skulle rekommendera USD, t.ex. 100 dollar med många en- och femdollarssedlar.