Hitta diskussioner med liknande innehåll

Samlingstråd: Visum till Kina/Hong Kong

#121 2012-04-06, 13:26
svensk0kina
Ursprungligen postat av MasterBait
Inte krångligare för kineser? Vilken verklighet lever ni i egentligen?


Det är inte heller den kinesiska sidan som gör det krångligt. Det finns inga särskilda regler för kineser att åka utomland. Det är EU och svenska ambassaden som gör det krångligt och dyrt för kineser. Hitta inte på saker eller ljug om sånt som du inte vet nåt om.


1. Kineser måste ibland åka genom mer än halva Kina för att söka turistvisum, exempelvis från södra Kina till Peking, trots att ex. Hong Kong-konsulatet är mycket närmare.
2. För att besöka Sverige måste de första gången de söker göra en intervju vid ambassaden vilket innebär att de kanske måste åka genom mer än halva Kina två gånger. Vet ni egentligen vad det här kostar för en vanlig kines???
......


1. Aven om Sverige stangde sitt konsulat i GZ, tror jag att man kan soka via Norges konsulat i GZ.
2. Nar min fru, Kinesiska, besokte Sverige forsta gangen behovde vi bara besoka ambassaden en gang. Kanske var det lattare for henne, ty vi bor i Kina.

Det ar helt ratt som manga har skrivit, det ar EU som har harda krav for Kineser att besoka Sverige.
For ovrigt har jag alltid fatt bra hjalp pa Sveriges ambassad i Kina och Kinas ambassad i Sverige.
#122 2012-04-06, 13:37
H.Vetinari
Ursprungligen postat av Raxej
Jag ar i Kina nu pa praktik och jag bifogade en inbjudan for arbetsvisum.

Gick som smort. tog 4 dagar sen var det bara och hamta upp det. Desvarre maste man vara en fet businessman om man vill ha multiple entries. Till och med min larare som har kinesisk fru och 2 barn med henne och har Kinesiskt medborgarskap sa att det ar ett javla krangel.

Jag har iallafall safe trip till Kina i framtiden . bara att slanga ivag ett E-mail om att jag vill ha inbjudan sa far jag det av dom oavsett vart jag ska vara haha.Antar att du sökte ditt visum ifrån Sverige?

Du borde ha fixat det i Hong Kong istället, jag fixade mitt visum där för ca en månad sedan, lämnade in passat klockan ett och hämtade ut det vid femtiden samma dag tillsammans med ett nytt fint 6 månaders multiple entry visum. Varken inbjudan eller andra dokument efterfrågades.

Ser att vi nästan bor grannar, om du har vägarna förbi Zhuhai så kan du väl skicka ett PM så kan vi ta en Tsingtao eller två.
#123 2012-04-06, 15:57
Bairuilong
Ursprungligen postat av Raxej
Hej!
...
2. For att fa mojlighet till ett visum till t.ex sverige, maste dom ha ett konto utdrag och pa kontot maste det finnas minst 80.000RMB vilket ar en javla stor summa. Har man det kan man oroa sig for det ovriga. Just det med kontoutdragen ar varst.
....


Nej, det måste dom inte ha - det finns många vägar att få Schengen-visum. Däremot underlättar det definitivt att visa att man har stora kapital och tillgångar kvar i Kina.

Mvh
#124 2012-04-07, 16:10
ninja_rush
Befinner mig just nu i USA. Jag har bokat in en resa till shanghai och peking. Om ca 2veckor. Jag hann ej fixa visumet till kina i sverige så jag tog med mig kitet till usa dvs personbevis, tur/retur biljett sverige usa och sverige kina. Jag befinnermig i LA. Hur får jag ett kinesisk visum i LA bästa möjliga sätt?
Jag tror jag har 2 alternativer. Antingen söker jag här i LA men i supplementary formen står det att jag behöver ange om jag har visum till usa eller inte men jag är på visa waiver program och vet ej hur det funkar. Det andra alternativet är att skicka hem pass så nån i familjen söker till mig från sverige. Hinner jag? HELP
#125 2012-04-07, 16:17
Linnerz
tror inte d.
#126 2012-04-07, 16:20
B.U.L.L.F.R.O.G
Har du tur hinner du, men förmodligen tar det längre tid. Beklagar.
#127 2012-04-07, 16:34
ninja_rush
Ursprungligen postat av B.U.L.L.F.R.O.G
Har du tur hinner du, men förmodligen tar det längre tid. Beklagar.

Frågan är om man ska utmana turen o skicka hem passet? Kommer den inte i tid tillbaka så har jag inte äns pass att åka på öin retur biljett hem till sverige
#128 2012-04-07, 17:52
Intressant frågeställning!

Så du åker från LA till Sverige, och sedan vidare till Kina? Hur länge är du i Sverige? Även om så bara 1-2 dagar kan du hinna skaffa visum snabbt om du betalar extra. Många ambassader erbjuder visum samma dag om du betalar typ 2-3x så mycket.

Låter som att du bör pröva i LA. Ibland kräver de att man är boende i landet (därför de frågar om visum till USA), men det är möjligt att undantag kan göras. Gå dit redan på måndag morgon.

Skicka hem pass, du är säker på att du inte behöver vara där i person vid ansökan? Skulle kunna fungera, men alltför stor risk att skicka med vanlig post (usps tar ofta 1v på sig att skicka brev från USA till Sverige) utan med kurirpost i så fall (ups, fedex, dhl). Vet inte hur mycket detta kostar, en tusenlapp kanske? Du måste egentligen enligt lag ha pass på dig i USA, men så länge du inte reser runt eller hyr bil eller så skall det inte vara några problem.

Annat alternativ är att skicka passet direkt till ambassaden i Sverige (åter med kurirpost), skulle det fungera? Jag har flera gånger ansökt om visum över post när jag inte kunnat besöka ambassaden (ex. Surinam, Saudiarabien, Vitryssland).

Ett annat är att flytta hemresan från USA eller utresan till Kina med någon dag så att du får tid på dig i Sverige att söka visum. Varför reser du inte direkt från USA till Kina förresten? För att det blev billigare att köpa två t/r-biljetter än tre enkelbiljetter?
#129 2012-04-09, 03:06
Raxej
Ursprungligen postat av H.Vetinari
Antar att du sökte ditt visum ifrån Sverige?

Du borde ha fixat det i Hong Kong istället, jag fixade mitt visum där för ca en månad sedan, lämnade in passat klockan ett och hämtade ut det vid femtiden samma dag tillsammans med ett nytt fint 6 månaders multiple entry visum. Varken inbjudan eller andra dokument efterfrågades.

Ser att vi nästan bor grannar, om du har vägarna förbi Zhuhai så kan du väl skicka ett PM så kan vi ta en Tsingtao eller två.


你好!

Jag hade gjort det om det inte varit att jag flog direkt till Guangzhou!
Blir att tanka pa det nasta gang dock!

Sjalvklart ska vi ta nagra Tsingtao! Jag hor av mig nar jag e i Zhuhai, och om du kommer till Zhongshan sa skicka ett PM du med!
#130 2012-04-16, 23:55
thehustler
tja!
Jag ska flyga till Kina början av Juni, där returresan till Sverige avgår ifrån Kuala Lumpur 2 månader senare. Spelar detta någon roll vid bifogan av flygbiljett i visumansökningen, eller måste jag bevisa utresa specifikt ifrån Kina? (Planen är att resa med tåg ner genom sydostasien)

Hälsningar Thehustler
#131 2012-04-17, 15:57
Leke
De ändrar bestämmelserna för visum titt som tätt nu verkar det som så det kanske är smartast att kontakta ambassaden. Annars släpps ju tågbiljetterna 10 dagar i förväg om man köper på biljettkontor på plats i Kina så det kan ju vara svårt att bevisa långt i förväg. Vet inte hur det är att köpa tågbiljetter på internet, kanske andra bestämmelser där.
#132 2012-04-19, 22:32
thehustler
Om någon annan funderar över samma sak så var det inga problem!