Hitta diskussioner med liknande innehåll

Livsmedelspriser i Köpenhamn

#1 2012-04-01, 16:09
RobbyMeister
Jag och några polare drar till Köpenhamn över påsken. Vi har åkt flera gånger innan, men har alltid bott på hotell och vandrarhem. Nu har vi lyckats hyra en villa på Amager för att testa hur det är. Nu till frågan;

Har hört att livsmedel är dyrt i Danmark, men när jag läser vissa sidor på nätet så verkar det som att det är riktigt jävla dyrt. Affären som ligger närmast villan är en Nettobutik, och det borde ju vara iallafall bland de billigare kedjorna? Har varit på Netto i Köpenhamn innan, men då bara för att köpa öl och det är såklart svinbilligt. Så kan någon med lite insyn berätta hur mycket vanliga livsmedel kostar i förhållande till Sverige?

Är grymt tacksam för svar!
#2 2012-04-02, 17:52
Vesterbrogade
Køttfærs/køtt ær relativt billigt, coca cola ær skitdyrt, resten kostar ungefær som i sverige ær det något specifikt du vill ha reda på?
#3 2012-04-03, 14:17
Generellt sett är livsmedelspriserna runt 20% högre i Danmark än i Sverige, det beror delvis på att de har 25% matmoms istället för 12% som i Sverige. De har dessutom en ny fettskatt vilket gör att smör, chips, kött, mm, blivit dyrare. 500 g smör kostar uppemot 40 DKK = 48 SEK, mot typ 25 SEK i Sverige.

En annan sak som är avsevärt dyrare är God morgon-apelsinjuice, som kostar runt 20-22 DKK för en liter, jag brukar köpa den för 15 SEK på Ica. Och så vidare.

Netto är kanske lite halvbilligt, men de har inget vidare sortiment. Notera att det finns butiker som heter Døgnnetto (dygn-Netto), som är ungefär som Netto, fast öppet alla dagar 7-22 (dvs dygnet runt i en dansks perspektiv). De har högre priser och sämre sortiment. Qfakta är en annan motsvarande kedja. Irma är dyrt, men håller hög kvalitet. Superbrugsen är väl mittemellan, Føtex och Superbest är lite större affärer, lite åt Ica Maxi-hållet. Fakta är nog lite billigare och tråkigare. Bortsett från Døgnnetto och Qfakta får affärerna bara ha öppet två söndagar per månad, men många mataffärer har stängt alla söndagar.
#4 2012-04-20, 14:13
Gorm Den Gamle
Ursprungligen postat av jolindbe
Bortsett från Døgnnetto och Qfakta får affärerna bara ha öppet två söndagar per månad, men många mataffärer har stängt alla söndagar.


Finns gott om vanliga Fakta som har öppet alla dagar. I övrigt håller jag med om priserna - skulle nog också säga att det snittar på runt 20% dyrare. Netto och ffa Aldi är ju dock billigare. Och i KBH-området är det rätt vanligt med galna extraerbjudanden - vanligtvis på storpack, typ 10-pack fryspizzor och liknande - som man inte direkt ser på andra sidan sundet. Så det går att komma undan till en rimlig peng.
#5 2012-04-21, 00:42
EuroD
Säger bara lidl.dk