Hitta diskussioner med liknande innehåll

Kust till kust USA

#1 2012-04-18, 12:25
Kryzza
Hej!
Jag och några kompisar har planer på att åka på en roadtrip i USA. Vi utgår från LA och kör mot Las Vegas genom texas ner till Miami och sen upp längs kusten mot NY.

Vad är det man inte får missa längs den rutten, hur pass lång tid kan det ta, man måste ju självklart spendera några dagar i dom större städerna såsom Las vegas, LA, NY, Miami osv? Hur är boendepriserna samt bensinpriserna? Hur mycket kostar en sådan resa om man är borta i ca 3 veckor?

Är det någon som har gjort liknande resa som kan ge oss några tips eller svar på dessa frågor så skulle det uppskattas väldigt mycket!

Tack på förhand
#2 2012-04-18, 12:36
remixutoheaven
Ursprungligen postat av Kryzza
Hej!
Jag och några kompisar har planer på att åka på en roadtrip i USA. Vi utgår från LA och kör mot Las Vegas genom texas ner till Miami och sen upp längs kusten mot NY.

Vad är det man inte får missa längs den rutten, hur pass lång tid kan det ta, man måste ju självklart spendera några dagar i dom större städerna såsom Las vegas, LA, NY, Miami osv? Hur är boendepriserna samt bensinpriserna? Hur mycket kostar en sådan resa om man är borta i ca 3 veckor?

Är det någon som har gjort liknande resa som kan ge oss några tips eller svar på dessa frågor så skulle det uppskattas väldigt mycket!

Tack på förhand


Var i Kalifornien nu under påsklovet. Då kostade bensinen 4 dollar nånting. Tycker ni ska börja i San Fransisco och köra highway one ner till LA och där köra mot Las Vegas. Boendepriserna varierar hur ni vill bo, alltifrån 20 dollar till vad som helst. Boka hotell innan och gör upp rutten så ni vet exakt var ni ska så blir det enklare. Det finns andra trådar att hämta fakta och inspiration ifrån
#3 2012-04-18, 12:42
Bixxemad
Om du bara ska vara bort i tre veckor rekomendrar jag dig att välja en eller max två stater. USA är större än du tror och genomför du planen du beskriver kommer det mesta av tiden att spenderas bakom en ratt. Låter inte så kul faktiskt.
#4 2012-04-18, 13:00
cammo
Du pratar om en sträcka på över 700 mil på 20 dagar, det blir 35 mil per dag i bilen i snitt.
#5 2012-04-18, 13:28
Kryzza
Tackar för svaren! Att köra bil i 35 mil per dag ser jag inte som något stort problem, men självklart skulle man ju kunna utöka resan till mer än 20 dagar så man kan ta några dagar i några städer, något som jag också tror att vi kommer göra! Är ju trots allt en väldans massa sträckor där det inte finns någonting!

Vid lite närmre eftertanke är det klart att 20 dagar är på tok för lite.
Tips på resemål då, Grand Canyon är det så bra/vackert som alla säger att det ska vara? Vilka platser är överskattade respektive underskattade?
#6 2012-04-18, 15:08
NickRoyale
Här finns en tråd på ämnet: https://www.flashback.org/t1442185

Där gjorde jag följande post, inget på den listan är överskattat i min mening, men det är möjligt att Monument Valley inte var så speciellt och att Vegas snabbt blir tröttsamt (även om det är värt ett par dagar). Höjdpunkterna för mig var LA, Yosemite, Zion och NY:

Ursprungligen postat av NickRoyale
Ok, här kommer då iaf en lista med tips som du kan kolla upp innan resan (de som är inom parentes har jag inte besökt själv men tycker verkar grymt):

San Francisco
Yosemite NP + Mariposa Grove
Highway 1
Los Angeles
San Diego
Las Vegas
Grand Canyon NP
Zion NP
Bryce Canyon NP
Monument Valley
Horseshoe Bend
(Buckskin Gulch)
Antelope Canyon
(Chicago)
Washington
New York

Det enda på min resa som jag tyckte var under förväntningarna var Philadelphia. Tog också en sväng över till Tijuana från San Diego, vilket bara tar knappt en timme men är bortkastad tid om man inte nödvändigtvis vill kunna säga att man varit i Mexico.
#7 2012-04-18, 18:27
Tre veckor är optimistiskt. Finns många trådar om detta redan här, sök runt lite!

Ursprungligen postat av remixutoheaven
Boka hotell innan och gör upp rutten så ni vet exakt var ni ska så blir det enklare.


Ja det blir enklare, billigare och man slipper lägga tid på att söka efter hotell under resans gång, men själv skulle jag aldrig boka alla hotell i förväg eftersom du då har "låst" in hela resan. Tänk om dina planer ändras under resans gång? Du vill stanna en dag extra i San Francisco, bestämmer dig för att svänga förbi Yosemite, får tips om någon ranch du bara måste bo på, etc? För mig är flexibilitet under resans gång väldigt värdefull.
#8 2012-04-18, 18:34
peatedsoul
Jag skulle snarare säga att boka INTE för mycket i förväg. Det kan vara bra att ha förbokat i de större städerna där ni tänkt stanna lite längre, på så sätt har ni mer frihet men ändå lite bundna till att ta er en viss sträcka på en viss tid.

Finns sjukt mycket att se efter vägen... kolla in olika rutter och planera utifrån det. Route 66 kan jag rekommendera. Följ den en bit om ni kan.
#9 2012-04-19, 07:40
kvarnby
Det går ju utmärkt att boka allt i förväg, bokar man bara med rätt att avboka (oftast fram till 24 timmar innan) så är det bara att boka av och ändra planerna om den ursprungliga planen skulle spricka. Man har då i alla fall (om man planerat rätt) en förhoppningsvis smidig resa med väl utvalda hotell efter vägen förberedd.
#10 2012-04-19, 09:18
NickRoyale
Jag tycker själv att bokande av hotell i förväg bara gör resan oflexibel. Visst, att avboka funkar allt som oftast, men om en länk brister har du flera veckor av bokningar att avboka. Dessutom kommer de med detta schema behöva ta sig långt på kort tid, vilket innebär många olika hotell i många olika städer och relativt kort tid på varje ställe, det är i det närmaste omöjligt att få en sådan planering korrekt. Det är så enkelt att boka via internet att jag inte ser någon anledning att boka i förväg.
#11 2012-04-19, 09:19
Green Eyes
Jag åkte kust till kust (NYC-Miami-Vegas-San Fransisco-LA) för två år. Vi var borta drygt fyra veckor och jag skulle inte rekommendera en kortare restid.

Vi spenderade 4-5 dagar i storstäderna, hade riktiga kördagar på runt 100 mil (inga problem på vägarna i USA) och stannade så klart till på "måsten" under vägen såsom Roswell, White Sands, Monument Valley, Grand Canyon och Yosemite National Park (stannade där två dagar, missa INTE).

Fyra-fem veckor funkar, men det krävs nästan att man planerar sin resrutt väl i förväg. Ett tips är att räkna med ett par extradagar som ni kan använda om ni upptäcker att ni vill spendera mer tid på en viss plats.