Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bhutan/Burma/Nepal på motorcykel

#1 2012-05-29, 20:57
ZhongNanHai
tjao
jag är sugen på att åka till något av de mer ovanliga länderna i asien (frånsett mellanöstern) och undrar om någon har erfarenhet av något liknande. Nepal torde vara ganska elementärt att få visa till, men Bhutan och Burma kan nog bli svårare.
Jag är även sugen på att backpacka på motorcykel. Detta vet jag är ganska vanligt i indien, men kan man göra det i andra länder också? har inget MC kort i sverige, men det antar jag att det inte krävs....
#2 2012-06-01, 03:28
Bhutan tror jag blir näst intill omöjligt... Bangladesh kunde kanske vara kul? Pakistan om du törs. Eller Centralasien, typ Uzbekistan, Tajikistan. Snackar du motorcykel eller scooter? Har du tänkt köpa en i så fall? Har du kört MC förr? Ingen aning hur krångligt det är att köpa och registrera ett fordon i dessa länder, men jag tänker mig att många snarare skaffar en hoj i Sverige och fraktar den över dit. Uppdatera gärna i tråden hur det går!
#3 2012-06-01, 20:57
Flairr
Bhutan är nog det land som blir svårast att ta sig in i eftersom dom bara tar emot ett visst antal turister varje år, vissa områden är avstängda för turister samt att dom värnar om sin natur något oerhört.

Burma är inte så svårt har jag för mig om man inte i deras ögon är en "suspekt" person med fel yrke.

Det svåraste med länderna i Centralasien är att fixa visum till alla och att deras diplomatiska relationer emellan vid vissa fall är väldigt ansträngda.
#4 2012-06-02, 14:18
libnss
Tror Burma kan bli ett problem, eftersom du lämnar in passet där du passerar gränsen och sen får tillbaka det när du åker ut ur landet.
Om jag inte minns fel så får man bara stanna i landet ett dygn (28 dagar om man flyger in).