Hitta diskussioner med liknande innehåll

Säkert att resa genom Pakistan, Iran och Irak?

#1 2012-06-25, 13:21
iphenomenom
Hej, jag tänkte att mopedluffa från Malaysia till Sverige och har valt en väg genom Pakistan, Iran och Irak. Jag tänkte, är det säkert att åka genom dessa länder? Finns det annars en annan väg?
Skulle uppskatta om ni kunde ge mig åsikter och synpunkter
#2 2012-06-25, 13:25
Självklart är det inte säkert att åka genom krigsdrabbade länder.. någon annan väg hmm inte så insatt så vet faktiskt inte.
#3 2012-06-26, 23:48
Chester.Molester
Mopedluffa genom de länderna skulle jag aldrig göra. Känns som en onödigt stor risk.
#4 2012-06-29, 23:21
Beror på var exakt du tänker åka, men jag tror det kan göras någorlunda säkert. Jag menar, risken att råka ut för en trafikolycka skulle jag säga är många många gånger högre än t.ex. terrorattentat. Mitt främsta tips skulle därför bli skaffa en BRA hjälm, jag menar riktigt bra och säkerhetsgodkänd full face motorcykelhjälm med korrekt passform, inte sådan skit som du typiskt hittar i butiker i tredje världen. Räkna med att lägga minst en tusenlapp på detta! Jacka och byxor med skydd är också ett plus.

Om vi bortser från trafiken:

I Irak antar jag att du tänker norra Irak (du kommer inte ens till södra Irak utan visum, vilket du inte kommer få, och det är säkert. Iran skall inte vara någon fara alls så länge du håller dig borta från känsliga områden. Pakistan har jag inte besökt, men vad jag hört är även det rimligt säkert bortsett från vissa känsliga områden.

Ett alternativ är att åka via Kina och Centralasien (Tajikistan, etc) och sedan antingen ner i Iran eller upp genom Ryssland. Du kan också undvika Irak genom att åka direkt till Turkiet, dock skall norra Irak inte vara någon fara!

Har du alla visum redan? Pakistan och Iran kan vara lite jobbiga...
#5 2012-07-22, 19:24
moup
vilken cool ide det skulle jag också vilja göra kommer du ha någon resedagbok eller så???
#6 2012-07-24, 22:42
flyflare
Pakistan är väl inte så farligt. Det är relativt lugnt där och jag skulle inte att du kommer att råka ut för misär om du håller dig till gränserna. Försök att undvika religion, politik, och helst nästan all kontakt med människorna som bor där (om det inte gäller att köpa saker osv). Jag har personligen aldrig varit i Pakistan men min uppfattning om människorna där är att de är snälla. Dock kan de vara luriga och aggressiva.
Iran är lugnt och fridfullt bara man inte bryter mot landets lagar och normer. Se till att ha någon sorts kännedom över dessa och det kommer att ordna sig. Btw, tummen upp är fuck you för dem.
Södra och mittersta delarna av Irak är farliga och jobbiga att färdas genom. Poliskontroller och mycket dålig trafik i varje hörn. Åk genom norra Irak (de kurdiska delarna) så lär det vara betydligt mindre fara.

Mellanösterns folk brukar få utländare att betala mer pengar än va de egentligen borde göra. Visa dem att du inte är lättlurad, och var inte för generös. De lär växa på dig då.

För övrigt är det jävligt fint där! Ha så kul.