Hitta diskussioner med liknande innehåll

Ska resa till Rivieran 20k budget / 2 pers, bästa valet?

#1 2012-07-27, 22:54
themodel.
Kollar man på bilder ser det underbart ut, det är Nice jag vill resa till tror jag eller cannes!
http://www.google.se/imgres?q=nice&num=10&hl=sv&biw=1280&...

Men frågan är, vart ska man egentligen bo för att få uppleva den bästa delen av stranden? Ser det lika ut längst hela "promenade des anglais" eller kan man hamna på värsta luffarstället om man tar något billigt hotell?

Jag har kollat på google maps men det är svårt att se hur själva ständerna ser ut då dom mest tar kort från vägarna osv.

Tänkte köpa flyg+hotell via typ ryan,hotels eller norwegian. Men jag behöver liksom ett "centrum" som jag kan utgå ifrån att det är jävligt nice att vara vid och sola och bada för att förstå hur långt jag ska bo ifrån.

Får man något skapligt för 10tusen / person? Alltså flyg+hotell+mat?
#2 2012-07-28, 00:22
hottjoj3
är varit på rivieran 2 gångar och åkt på utflykter runt hela stället båda gångerna, kan börja med att 10 000kr/per kommer du ingen stans med kan jag säga. luffigaste hotellen, biligaste maten och bara skit.

Hotell spelar ingen roll tycker jag om ni är två pers som är roliga och kan ha lite kul ute så hotell kan vara budget för det kommer förhoppningsvis bara vara en säng som ni använder 8 timmar per dag.

Om ni ska sola på stranden ska ni inte åka till nice eftersom det är stenstrand, Cannes är fint niciga stränder men om du vill ha det riktigt najs så köper du en solstol som finns vid centrum vid alla hotell, det kostar från 11-70 euro per solstol per dag. det är mycket najsigare än att ligga på stranden med handduk. Så Cannes kan jag rekommendera.

Men om ni har bil hyr eller åker tycker jag där emot att ni åker till st. Tropez, de har ännu finare stränder, vid stranden tahiti finns världens godaste cheeseburgare roblemet där är att alla stränder kostar pengar och du måste köra dit med bil från staden (det finns en gratis strand men den suger hårt).

Om ni är ute efter mer coola saker mer än att sola tycker jag att ni ska åka till monaco, väldigt värt det med skit snygga bilar och största båtarna.
#3 2012-07-28, 00:51
AriGold-
10 000 kr per person räcker inte långt. Mat,flyg,hotell samt nöjen kommer inte räcka till mer än lägsta budget av allt.Jag är ofta i Nice och skall ni åka för att sola är Cannes att föredra som skribenten ovanför även påpekar.
#4 2012-07-28, 12:28
themodel.
Cannes kanske är bättre i mitt läge då, vi tänkte hyra en egen lägenhet en bit utanför. Hittade helt okey lägenheter för inte alls så mycket pengar, och flygresan är ju inte så direkt dyr.

Hur mycket ska jag räkna med att vi kommer äta för per dag då? Egen frukost typ macka,yogurt någon lättare lunch och sen middag på kvällen 1000-1500 / 2 pers per dag?

Det innebär att det kanske blir 9000 enbart till mat sen flygresan 2500 med ryan air 11500 då har vi typ 8 tusen över att hyra en lägenhet för.

Det låter väl inte direkt som någon "luffar stil" äta mat för 1000-1500kr per dag tror jag man får mer än väldens godaste cheeseburgare för