Hitta diskussioner med liknande innehåll

Åka till korea med begränsade tillgångar

#1 2012-09-26, 00:24
mingtian
Vintern faller på och folk går tillbaks till sitt så sitter man här som en ensam själ utan några större planer fören i vår.

Jag och en kompis till mig har nu kommit i kontakt en kille i Korea som har erbjudit oss jobb för pengar mat och diverse förnödenheter. Problemet är att vi inte vet hur länge vi ska stanna och tänkte därför åka dit utan någon biljett ut ur landet. Vet att man får stanna 90 dagar utan visum så den biten är klar men är det någon som vet om det bara går att åka dit med en enkelbiljett?

Tack på förhand// Mingtian
#2 2012-09-26, 09:12
Perisoreus
Jag frågades inte om biljett vidare, men på papperet kräver ganska många länder att man kan visa en biljett vidare ut ur landet. Samma gällde exempelvis när jag åkte till Republiken Kina (Taiwan): även där krävde man i teorin att man har biljett vidare, men ingen frågade. Ofta är det flygbolaget du reser TILL landet med som bryr sig, eftersom de har ansvar att forsla ut dig om du inte uppfyller kraven för inträde i landet.

Du kan kontakta Sydkoreas ambassad för din specifika fråga:
http://swe.mofat.go.kr/eng/eu/swe/visiting/visas/index.jsp

Där står inget om krav på biljett vidare. Om du skall arbeta lär du dock behöva visum (det står att man får åka som turist i 90 dagar). Svenskar är dock befriade från visumavgift för alla visum, så jag rekommenderar att du söker visum för säkerhets skull. Att arbeta i ett land utan erforderliga tillstånd avråder jag å det kraftigaste från, böterna i många länder är saftiga, milt uttryckt (har för mig att exempelvis Hongkong kräver några tiotusentals kronor).
#3 2012-09-28, 09:52
Nemjung
vintern faller fett i korea med vill jag lova
#4 2012-09-29, 12:14
Indiglo
Hej

Det Perisoreus skriver stämmer bra det. Det du skulle kunna göra för att gardera dig emot flygbolaget är att helt enkelt boka billigast möjliga utresebiljett till närmaste grannland, vilket i det här fallet innebär att du bokar en biljett från Busan till tex Shimonoseki, mest då bara för syns skull.

Dock så skulle jag också avråda dig starkt från att hoppa på ett arbete utan giltigt visum för detta ändamål. Skulle du bli påkommen så väntar böter, utvisning och inreseförbud för lång tid framöver. Detta var ju dock inte din frågeställning, men jag vill ändå varna dig då det finns i ett system i Korea som innebär att den som tipsar polisen om illegala arbetare och immigranter helt enkelt får en stor belöning. Hur det systemet fungerar i praktiken har jag absolut ingen aning om, men om jag vore då så skulle jag ta det väldigt lugnt med den saken.

Lycka till!