Hitta diskussioner med liknande innehåll

Reser solo till Melbourne

#1 2012-10-09, 23:20
ortner
Den 30onde denna månad lyfter jag från Arlanda flygplats med destination mot ovanstående. Det är första gången jag reser på detta vis och har alltså aldrig varit i Melbourne eller övriga Australien för den delen.

Var/hur ska jag bo de första nätterna?
Hur lär jag bäst känna stan?
Vart bör man vända sig för boende under längre tid?

Säker fler/mer relevanta frågor som jag också bör ställa(komplettera gärna mig frågeställning). För övrigt så uppskattas alla form av tips som kan hjälpa mig!
#2 2012-10-10, 03:15
upstepper
Gå med Stf innan du åker, bo på vandrarhem som är anslutna.
Brukar vara fräschare och billigare än andra typer av hostel.
Beror ju på din budget också, hotell?
Du kan boka de första nätterna innan du åker, trevligt att veta
vart man ska ta vägen medan tidsomställningen tar ut sin rätt.
Ha det så bra.
#3 2012-10-10, 06:57
Jag hade absolut bokat de första nätterna så det är klart, kanske till och med tagit ett eget rum på hostel för att få vila ut lite. Tidsomställnigen gör ju som sagt att man blir rätt trött och jetlaggad, så kan vara skönt att få vila ut lite.
Ta ett hostel som ligger centralt de första dagarna så du får känna på staden riktigt.
Staden är grym, mycket att göra här. Mycket shopping, uteställen, mysiga fik osv. Australiensare är även väldigt trevliga och hjälpsamma, så det är inga problem med att fråga om saker och ting.
#4 2012-10-10, 21:20
ortner
Okej! Det ska jag ta i beaktan. Är det någon som har erfarenhet/tips om bra och hyffsat prissatt boende i centrala melbourne?
#5 2012-10-11, 00:46
Kungens.hand
Tycker du ska bo ute i St Kilda som ligger en snutt utanför city, vid stranden. Riktigt schysst område och city ligger 10 min bort med spårvagn.
#6 2012-10-11, 03:42
Ursprungligen postat av ortner
Okej! Det ska jag ta i beaktan. Är det någon som har erfarenhet/tips om bra och hyffsat prissatt boende i centrala melbourne?


Du kan ga in pa hostelworld.com och kolla olika priser och hostel. St:kilda ar ocksa ett bra tips som foregaende skrev, har sjalv bokat hostel dar pa Base St:Kilda. Kan komma med update nar jag vet hur det ar, men bara hort gott av folk om det stallet.
#7 2012-11-16, 00:53
Roidzen
Ursprungligen postat av Kungens.hand
Tycker du ska bo ute i St Kilda som ligger en snutt utanför city, vid stranden. Riktigt schysst område och city ligger 10 min bort med spårvagn.


Ska själv ner dit nu med 3 vänner och jobba i december, funderar på att besöka st kilda och eventuellt spendera lite tid där.
Kan du inte berätta lite om stället? ren semester eller jobbar du?
#8 2012-11-21, 00:00
Har bott på ett hostel i St Kilda i 3 veckor nu. Urmysigt ställe med havet runt hörnet. Samt många bra uteställen, resturanger och matbutiker.

Jag kan rekommendera "barkelys" heter något med beach house om du gillar lite fräschare ställe, har
även en hyfsat populär klubb på fredagarna. X-base har klubb på nedervåningen som man blir störd av, en kille stannade i sitt rum 1 natt innan han bytte. Men det beror väl på vad du är för typ av människa. Sen finns coffeepalace, ligger på horgatan här i st kilda. Är lite halvsunkigt men den sköna och lätta stämningen på hostlet väger upp det. Plus $3 öl till kl 23 på kvällen i hostelbaren.