Hitta diskussioner med liknande innehåll

Venezuela, Bolivia, Inkaleden, Galapagos i jan-mars?

#1 2012-10-13, 13:08
Hej!

I slutet av december bär det av till Isla de Margarita (Venezuela) vilket är starten på min 3 månaders Sydamerikaresa. Planen är att stanna lite längre på några få ställen, lära känna platsen och plugga Spanska. Men även resa runt lite i länderna mellan dessa tillfällen.

Planen:
- Isla de margarita (spanska), 2-3 veckor
- Resa runt i Venezuela, regnskog, djungel?, eller åka till colombia, 1 vecka
- Flyg Bolivia, ta sig söder ut, 1 vecka
- Sucre i Bolivia (spanska), 2-3 veckor
- Peru, hitta plats att plugga spanska + inkaleden 2-3 veckor
- Ecuador, kanske Galapagos 2 veckor

Kommentarer/tips på planen? Tips på nice ställe att hänga i Peru ett tag? (ska vara varmt

Frågor:

1) Regnperiod: Det är regnperiod vad jag förstått under denna tid, vill man vara i Bolivia februari? Kan man gå inkaleden i början mars? Förstör regnperioden?

2) Förboka inkaleden+machu picchu: Måste man detta? Jag vill ha så stor frihet som möjligt när jag reser runt och gärna slippa förboka..

3) Förboka Galapagos: Måste man detta? Jag vill ha så stor frihet som möjligt när jag reser runt och gärna slippa förboka..

Mycket tacksam för alla tips på regnskogsäventyr, amazonas och andra kommentarer/idéer är välkomna!
#2 2012-10-13, 23:29
Ok, Att komma till Venezuela utan att prata spanska rekommenderar jag INTE. Sen sa har Venezuela valdigt lite turister just nu, (sakert med tanke pa valet som just blev klart). Dem pratar en valdigt speciell typ av spanska har och tror det vore battre att plugga detta i tex. Colombia. Att gora saker har i Venezuela ar svart, det ar inte mycket turister vilket innebar att du kommer betala for allt = dyrt. Rekommenderar dig att kora pa Colombia istallet for Venezuela! Istallet for Margarita kan du kolla tex. San Andres y provencia. Medellin ar perfekt for att plugga spanska och ar en javligt bra stad ocksa.

Kom ihag att flyg har ar dyrt, ar det inte battre om du reser nerat? Venezuela - Colombia - Ecuador - Peru - Boliva ? Men buss da.

Galapagos behover du inte forboka, billigare om du ar i Quito och tar en sista minuten tur.
Inkaleden maste bokas i forvag, ett par manader minst.. Men det finns andra mojligheter att ta sig till Machu Pichu som du inte behover forboka, tex, Salkantay trek eller Djungel trekken dom har dit. Du kan aven ta taget..

Regnperioden tycker jag inte du ska oroa dig over, regnar cirka 1timme om dagen, som FAN, resten ar det lugnt, sa kor hart! I Februari borde du vara i Ororu i Bolivia for deras karneval, var en av dem fetaste upplevelserna jag gjort! Om jag fortfarande ar har i Februari ska jag fara tillbaka dit.

Regnskogsaventyr finns i princip alla lander, ett forslag ar att du tar baten fran Pucallpa till Iquitos! Tar ca, 4dagar och ar ett javla aventyr. Annars finns det mojligheter att du far till ett hostel mitt ute i skogen som anordnar aktiviteter! Detta hittar du pa plats. Billigast att gora i Bolivia.

Om du soker nagat varmt som tex, regnskogen? Sjukt vart! Annars tex, Mancora eller Huanchaco. Strandstallen med mycket surfing och fest, (Festerna ar i Mancora)

Sen tror jag inte du behover plugga spanska sa mycket som du tankt, jag tog 66timmar pa en manad och sen tranade jag bara sjalv..

Ja, fraga om det ar nagat och ledsen for riktigt daligt skriven text..
#3 2012-10-14, 22:46
Stort tack för utförligt svar! Hoppas det är ok att jag matar lite fler frågor..

Menar du att det är mycket mindre turister i Venezuela nu än det varit tidigare och att läget är dåligt och därav är mycket sämre att starta på? Är det säkerhet eller prisnivå när man inte kan spanska som är största anledningen att inte välja Venezuela? Kanske ska jag skippa Venezuela helt, jag är ju bara borta i 3 månader..

En anledning till Isla de Margarita är att jag vill kitesurfa också, kanske finns det något ok ställe att göra det i Colombia också..?
Vad är San Andres y provencia för sorts ställe? Dyrt att flyga dit? Det låg ju jättelångt från Colombia.. tror du man kan plugga spanska där? Kitesurfa?

Gött att höra att Galapagos inte behöver förbokas! Hade hoppats man kunde göra samma med Inkaleden för att slippa bestämma exakt när man åker dit men eventuellt får jag väl binda upp en tid. Vill ju vara fri! De andra alternativen du föreslår, Salkantay trek eller Djungel trekken, är de mycket sämre än Inkaleden? Annars vore det gött..

Ororu karneval låter grymt ska försöka googla och spana in samt kolla upp datumet

TACK!
#4 2012-10-15, 21:59
Alltsa, farligt och farligt, vet inte hur jag ska beskriva det, det ska vara farligare, men jag har inte stott pa problem! Dock pratar jag spanska vilket jag tror hjalper mycket! Men googla La inseguridad Venezuela och las!

Venezuela ar riktigt billigt om du tar med dollar och vaxlar svart pa gatan, men om du anvander bankomat ar det javla snordyrt!

Finns Kitesurfing i Colombia, pa San Andres tvekar jag, men minns inte namnet pa stallet, men efter kusten nara santa marta ska det finnas ett stalle! Skrev bara San andres for jag trodde du villa ha nagan paradis o! Ja, finns billiga biljetter men allt dar ute ar snordyrt!

Dom ovriga trekksen till Machu Picchu far du inte se alla inka ruiner du far se pa inka trail, samt att du vandrar till Aguas Calientes (Staden nedarfor machu picchu) och sedan tar bussen / vandrar upp pa morgonen medan pa inka trail kommer du in genom the sun gate!

Salkantay ar mer hiking medan Djungel trail ar mer "roliga" saker, tex, zipline, rafting och en dag pa cykel. Bada dessa ar ocksa mycket billigare.
#5 2012-10-15, 22:49
prinde
Inkaleden är helt stängd under februari månad, hade bokat så snart som möjligt för att vara garanterad en plats.
#6 2012-10-18, 13:41
Tack!

Så för att konkludera så känns Colombia generellt mycket säkrare än Venezuela?
#7 2012-10-19, 12:30
Förresten O.j,

Förutom min fråga Colombia vs Venezuela säkerhet ovan..

Såg att du rekommenderat http://www.bolivianspanishschool.com/ , måste man förboka eller kan man bara dyka upp?

Tänkte gå någon fortsättningskurs där efter starten i Venezuela (eller om det blir Colombia..)

Tack!
#8 2012-10-19, 12:31
edit: Dubbel-post av misstag.. hur tar jag bort detta meddeande?
#9 2012-10-21, 19:29
Kande mig sakrare i Colombia! Helt klart!


Bara dyka upp
#10 2012-10-22, 08:27
mange tack!