Hitta diskussioner med liknande innehåll

Kunming i 2-3 dagar, vad göra?

#1 2012-11-23, 16:06
Perisoreus
Som rubriken antyder så har jag möjlighet att stanna i Kunming i 2-3 dagar nu i december och söker därför tips på saker att se/göra? (Om inget intressant finns så åker jag antingen till Shanghai och hälsar på bekanta eller till Peking i förtid, skall nämligen dit efter Kunming.)
*Jag gillar naturupplevelser, men av erfarenhet vet jag att inträdesavgifterna till naturområden i Kina tenderar vara väldigt höga, finns det några pärlor inom dagsreseavstånd från Kunming som inte är helt hutlöst dyra?
*Jag gillar också udda sevärdheter/upplevelser, såsom Loveland i Jeju (skulpturpark med sexmotiv) och Ice Cream City i Namjatown i Tokyo (glassbutiker med alla tänkbara glassmaker, såsom bläckfiskbläckglass och oxtungeglass), tips på sådana mottages också tacksamt.
*Maotiden i Kina är också av intresse, någon/några sevärdhet(er) som relaterar till denna vore kul.

Vad jag inte är ute efter är shopping, festande eller tempel (har besökt nog så många tempel i Kina, de börjar alla se likadana ut). Jag är inte heller intresserad av att flänga runt på landsbygden i Yunnan, vill kunna återvända till boende i Kunming på kvällen.
#2 2012-11-25, 17:23
Finns inget o göra i Kunming eller? Funderar på o ta den vägen in i Kina från Vietnam. Men om det inte finns något där känns det ju rätt ovärt.
#3 2012-12-27, 14:31
matriarkhat
Jag besökte Kunming under 2-3 dagar tidigare i år, och min upplevelse är att det är en ganska stillsam stad (allt är relativt) med behagligt klimat. Som en anhalt på vägen vidare norrut i Yunnan var det ett lämpligt ställe att besöka.

Saker att göra: Hyra cykel, utforska staden på egen hand. Se fina parker och inspektera alla pensionärer som dansar & musicerar eller spelar mahjong. Käka across the bridge-noodles på något litet hak. Det finns även en del bra lokala marknader om man gillar sånt.

Stenskogen (Shílín) är objektivt häftig och kan absolut vara värd ett besök, men det är väldigt dyrt att gå in och inte alls anpassat för den som inte är ett jättefan av den kinesiska gruppturismen.
#4 2013-01-17, 14:44
brasklappen.
Kunming är riktigt nice. Var ute och reste förra året och skulle vara borta i Asien i 3 månader men jag föll för Kunming så det blev sista anhalten på resan och stannade där i 8 månader istället. Kunming har perfekt väder och det är en jäkligt lugn stad. Tyvärr gjorde jag inte så många utflykter utan det blev mest att man chillade runt universitetet eller i någon park. Att gå till Green Lake (väldigt centralt och riktigt fint) en lördag eller söndag morgon och bara sitta och titta på allt folk är jättemysigt. Daguan Park är väl rätt nice också men det är ett nöjesfält också så det kanske inte är nog med naturupplevelse. Sen finns det lite berg man kan åka upp på som ligger runt Dianchi Lake. Typ en timme med buss utanför Kunming ligger massa vattenparker som är rätt softa. Kunmings gamla stad ska också vara riktigt nice, åkte dock aldrig dit. Sen ligger Kunming endast 4-5h med buss från Dahli som är skitfint så jag hade rekommenderat att åka kapa något av dina andra resmål och åka dit och spendera en eller ett par dagar.
Skulle dock rekommendera att ni går ut och super till iaf en kväll, finns jäkligt mycket softa svenskar och andra utlänningar i Kunming. De flesta håller till runt Wenlin Jie men när det kommer till bar/nattklubb så är det The Mask som gäller. Tjejerna som håller till på The Mask är också ofta väldigt duktiga på engelska. Blir ni sugna på västerländsk mat så kan jag dom absolut bästa ställena för pizza, mexikanskt, hamburgare, pasta m.m. så det är bara att höra av er. Kan också rekommendera http://www.gokunming.com/en/ som är en utmärkt sida för att hitta utflyktsmål, restauranger och annat.