Cannabis på Nya Zeeland

#1 2012-12-07, 20:36
Rulza
Tjena!

Ska strax åka till Nya Zeeland med en polare i ett par månader och tänkte att det hade varit underbart med grönt när man besöker de naturliga fenomenen.
Min fråga är då, hur svårt är det att få tag på grönt i NZ? Hur får jag då tag på det? Kommer även köra bil, finns det tullare längs vägarna som kollar detta extremt mycket? Vad är straffen om man blir tagen för detta?

Tack på förhand
#2 2012-12-08, 23:31
Då har ni åkt till rätt land, fy tan vad det puffas i Nya Zeeland.
Alltid grönt och närproducerat, odlas ute i skogen.
Det är inte lagligt såklart, men i de flesta sammanhang socialt accepterat. Har hört att polisen inte bryr sig nämnvärt heller (för de röker antagligen själva).
På hostels där det festas mycket finns det alltid någon som säljer, och bland lokalbefolkningen så kan nog random yngre person hjälpa dig så länge de inte är frikyrkliga.
Ett annat säkert kort (med risk för att låta fördomsfull) är Maorierna. Tror fan att minst 80% av dem röker gräs regelbundet. Det ligger i deras kultur att röka en spliff istället för att ta en whiskey.
Jävligt sköna är de också! Har du lite näsa för gräs så kommer du hitta det överallt.
#3 2014-01-11, 03:27
EndlessLove
Lånar tråden och uppdaterar lite. Jag har varit i nya zeeland i 3, 5 månad. Och kan inte göra annat än att stämma in på ballongdjurs text. Han gå 3 dagar i detta land innan jag blev erbjuden. Många gör det och ingen höjer ögonbrynen. Lätt att få tag i.
#4 2016-07-18, 22:47
Zerkalo
Jag har planer på att söka jobb och eventuellt ansöka om residenstillstånd för att sedan möjligtvis bli nya nyzeeländsk medborgare i framtiden. Om ni undrar så har jag absolut inga som helst planer på att röka gräs i framtiden. Dock blir jag lite smått bekymrad över att höra att det är så utbrett där, eftersom jag kommer antagligen uppleva stunder av obesvarad abstinens, men det positiva är att jag har en lika negativ inställning till cannabis som en Republikan i Texas (så återfall är högst osannolikt), och jag kommer inte ens våga dricka alkohol för ens jag har blivit eventuell medborgare där nere.

Min fråga är dock hur mina rese/emigrationsplaner ser ut om jag nu har blivit dömd två gånger för Ringa Narkotikabrott och som kommer att försvinna ur belastningsregistret om ungefär lite mindre än ett år i dagsläget?

Enligt deras hemsida står det:

"Your expression of interest cannot be selected or your visa application approved if you:
have been convicted of an offence for which you were sentenced to five years imprisonment or more
in the last ten years, have been convicted of an offence for which you were sentenced to 12 months imprisonment or more
are subject to a period of prohibition on entry to New Zealand
have been removed, deported or excluded from New Zealand or from any other country

http://glossary.immigration.govt.nz/Characterrequirements.htm


Alltså verkar det vara lugnt om man inte har blivit dömd till fängelse.

Men sedan står det så här:

A5.45 Applicants normally ineligible for a temporary entry class visa unless granted a character waiver
Applicants who will not normally be granted a temporary entry class visa, unless granted a character waiver include any person who:

has been convicted at any time of an offence against the immigration, citizenship or passport laws of any country; or
in the course of applying for a New Zealand visa, has made any statement or provided any information, evidence or submission that was false, misleading or forged, or withheld material information; or
at the time of application:
has been charged with an offence, which on conviction, would make section 15 of the Immigration

Act 2009 apply to that applicant; or
is under investigation for such an offence; or
is wanted for questioning about such an offence; or
has been convicted at any time of:
any offence for which they have been imprisoned; or
an offence in New Zealand for which the court has the power to impose imprisonment for a term of three months or more; or

in support of any application by another person for a New Zealand visa (or a permit under the Immigration Act 1987), has made any statement or provided any information, evidence or submission that was false, misleading or forged.

http://onlineservices.immigration.govt.nz/opsmanual/i43627.htm


Syftar citatet ovan på om man har begått ett brott som är innanför Nya Zealands gränser under ansökningstiden? Jag tror det själv, men vill vara helt säker och därför så frågar jag er Flashbackare.

Eftersom:

The maximum penalty for possession of cannabis is imprisonment for a term not exceeding 3 months or a $500 fine

https://en.wikipedia.org/wiki/Cannabis_in_New_Zealand