Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bor I Syd Korea, försökte ansöka om Visum här men gick ej.

#1 2013-01-18, 07:57
Kiviks
Hej

Jag bor för tillfället i Syd Korea och planerar att stanna här ett tag. Var säker på att det gick att söka för Visum i landet men det verkar ej gå. De sa att jag måste åka till Japan eller något annat land som har en koreansk ambassad. Någon som har varit med om något liknande? Låter som en knepig process.

Om jag besöker Japan kommer mina 90 dagar förnyas när jag åker tillbaks till Korea?
#2 2013-01-18, 12:59
U-Fig
För de flesta länder där visum krävs gäller att visum måste sökas utanför landets gränser. Turistvisum brukar i många fall förnyas automatiskt eller genom en enkel process när man lämnar landets gränser för att sedan återvända. Om du bor där antar jag i och för sig att du tänkt jobba eller studera? I så fall räcker ju inte turistvisum.
#3 2013-01-18, 16:07
Qaa
Ta färjan från Busan till Fukuoka, fixa det där och sedan tillbaka??
#4 2013-01-30, 18:16
Indiglo
For 1,5 ar sedan sa skrev du ocksa att du bodde i Sydkorea. Borde du inte efter 1,5 ar ha tagit reda pa vad som galler, eller du kanske akt tillbaka till Sverige under tiden?

Iaf. Ja, du kan dra till Japan och gora en visa-run dvs fa 90 dagar tillbaka. Dock sa ar det ingenting jag skulle rekommendera dig att gora i langden da jag har for mig att det finns nagon slags regel, atminstone i Japan, att man inte kan upprepa detta X antal ganger inom en viss tidsperiod. Men en gang ar absolut inga problem vad jag har hort (jag ar medborgare i Sydkorea, sa jag har personligen inte det behovet).

Varfor undrar du over visa-runs om du i ovrigt pastar dig vara berattigad visum? Det narmaste konsulatet sett fran Korea ligger i Shimonoseki, men skulle Honshu passa battre sa ligger det aven ett i Hiroshima om jag inte missminner mig.

Good luck!