Hitta diskussioner med liknande innehåll

Att bila och övernatta i Bulgarien

#1 2013-01-22, 21:40
allagustav
Har åkt bil genom Bulgarien och förundrats över laglösheten i trafiken. Det är verkligen livsfarligt. Omkörningar på vägrenen är ganska vanliga, t ex.
Nu undrar jag hur det är att övernatta i Sofia. Har hotellen bevakade parkeringsplatser. Är rummen rena och är stan trevlig så att man kanske ska stanna några dagar. Hur är det med prisnivån. Finns det något att köpa. Gissar att vin är billigt. Stämmer det?
#2 2013-01-23, 16:04
stoichkov8


Obevakade parkeringsplatser där chansen är stor att du nästa dag endast kommer hitta ett par oljefläckar från din bil...

Med stor sannolikhet så kommer du att bli rånad samt gruppvåldtagen.

Du kommer att bevittna flera rån där polis och gärningsmän skjuter mot varandra.

Standarden på hotellen är usel med ockerpriser för skitrum.

Med ovan sagt så avråder jag dig att övernatta i någon av Sveriges storstäder.När det gäller Sofia så är det hur lugnt och säkert som helst. Med ett bra värde på allt man spenderar pengar på. Tex så kan man få ett rum på "Hilton" för under 1000kr natten.
#3 2013-01-23, 21:03
allagustav
Känner Du till Bulgarien. Ja själv har jag ju bara åkt igenom, tankat och talat med en mycket vänlig lokalbefolkning i gränstrakterna till Turkiet.
Det hände sig nämligen att min GPS dirigerade mig - på vägen till Turkiet - till en avstängd väg!
En väg som enligt min GPS skulle vara Europaväg. Småningom kom jag fram till en annan Europaväg - som dessutom ledde fram till målet.
Otroligt vackert i fjälltrakterna, Känner Du till om det finns någon ort med bra inkvartering i fjällen mot Turkiet?