Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bila ner till italien och hem via frankriker (mer i tråden)

#1 2013-02-05, 15:23
Hej!

Jag och min tjej planerar lite (i grova drag) att bila ner till Italien och sedan hem via frankrike igen, vi åker i slutet juli och planerar att vara borta i 14 dagar. Just nu har vi planerat rutten såhär.

1) Stockholm > Malmö och vidare till Danmark via öresundsbron.
2) Från Danmark tar vi snabbast väg igenom Tyskland till Österike där vi nog stannar 1 dag eller 2
3) I Österrike vill vi nog åka igenom det i lugn takt, igenom fina landskap på vägen till Italien.
4) I Italien skall vi göra som i Österrike, ta det lugnt och åka "the scenic route" till Venedig där vi stannar 2-3 dagar för att sedan åka till Genoa för att vara där 1-2 dagar
5) Från Italien så åker vi längs franska rivieran till Marseille (kanske förbi Saint tropez?) och vi stannar max 2 dagar längs vägen
6) Från Marseille tar vi vägen till Paris och sedan därefter vilken väg som helst hem till Stockholm igen.

Vi har preliminärt räknat en budget på 20 000kr för oss båda men tror nog vi redan behöver mer än så, räknade på vad min bil drar (runt 0.8) samt bensinpriset så blir det runt 8000kr bensin med antal mil vi ska resa. Vad kan vara en bra slant att ta med sig?

Det vi undrar är just tips på vägar och vad som kan vara en bra idé att tänka på/se upp för. Är det värt att boka hotell innan man reser eller kan man göra det på vägen? Jag är personligen orolig att man inte hittar lediga rum.

I övrigt, hur ser vår rutt ut. Tror nog vi kommer dela upp länderna så vi har bra med tid fördelat på 2 veckor utan att behöva stressa.

Tack på förhand!
#2 2013-02-05, 15:37
BernardLoutre
Marseille har dåligt rykte Och St Tropez har en helvetisk trafik på sommaren. Det finns många trevligare platser på kusten.
#3 2013-02-05, 16:01
Realizor
Skippa Marseilles, stanna i Antibes eller Juan Les Pins.
St Tropez är helrätt, dock dyrt!
Tips, kolla Route Napoleon!
#4 2013-02-05, 22:22
Ursprungligen postat av BernardLoutre
Marseille har dåligt rykte Och St Tropez har en helvetisk trafik på sommaren. Det finns många trevligare platser på kusten.


Varför har Marseille ett dåligt rykte? Vi hade nog inte tänkt att det skulle bli långvarigt utan mer ett stopp på vägen till paris. Vad för andra platser har du att rekommendera då förutom Saint Tropez?

Ursprungligen postat av Realizor
Skippa Marseilles, stanna i Antibes eller Juan Les Pins.
St Tropez är helrätt, dock dyrt!
Tips, kolla Route Napoleon!


Skall kolla städerna du tipsade om, tack för det! Även rutten, gärna fler sådana tips i Norra italien eller schweiz