Hitta diskussioner med liknande innehåll

Volontärsarbete i Afrika

#133 2013-08-03, 09:42
Sheeba88
Här är ett tips om du vill fara till Kenya

http://lovedchildren.se/
#134 2013-08-03, 09:57
Sheeba88
Jag och min man har en skola i Kenya, som du gärna får besöka

http://lovedchildren.se/
#135 2013-08-19, 11:03
Hejsan!
Jag ser ofta inlagg om folk som vill aka och jobba som volontarer men vet inte vilka organisationer som ar seriosa eller inte. Jag kan fran egen erfarenhet tipsa om Khaya volunteers khayavolunteer.com De har projekt i flera lander i Afrika samt flertal i Port Elizabeth dar jag ar. Vill ni hellre boka direkt med en organisation i Walmer township i Port Elizabeth sa kan jag tipsa om izizweprojects.co.za
Detta ar ganska mycket billigare an manga andra och du kan se vart pengarna gar. Det gar att bo i vardfamilj eller i ett hus tillsammans med andra volontarer. Transport till och fran ditt projekt ordnas mm. Undrar ni nagon sa svarar jag garna pa fragor! eller maila mig direkt pa [email]magdalena@khayavolunteer.com[/email]
#136 2013-08-21, 22:45
betelgeuze
Jag skulle rekommendera att jobba som larare om du vill volontara. Pa det sattet gor du alltid nytta och det du gor kommer finnas kvar (till skillnad fran sonderrostade pumpar till exempel). Finns massor av mojligheter pa egen hand. Kor hart.
#137 2013-08-28, 08:27
Hej!
Jag rekomenderar dig att aka till sydafrika, jag ar i Port Elizabeth nu. izizweprojects.co.za eller khayavolunteer.com . Izizwe ar ett projekt i port ELizabeth som jag besoker nastan dagligen, Khaya ar en formedling, som kan placera dig i flera olika projekt.
Aker du med dem for du dela ett stort hus med andra fran hela varlden, framst europa. Du far transport till ochh fran ditt projekt. Allt ar ordnat, och sakerhet ar darfor hog. Jag kan verkligen tipsa om de, kolla in sidorna. det ar ocksa billigare an de flesta andra organisationer som har all inclusive.
maila mig garna om ni undrar mer: [email]magdalena@khayavolunteer.com[/email]
#138 2013-08-28, 11:08
oNeL
Det är viktigt att man volontärar av rätt anledning.

Eloge till Er som gör det.
#139 2013-09-02, 22:12
ScabbedSaint
Ursprungligen postat av oNeL
Det är viktigt att man volontärar av rätt anledning..


Vad är rätt anledning?
#140 2013-09-15, 13:26
svea-jarl
Ursprungligen postat av storhajen
Tror inte det är så enkelt. Svenskarna kan vara utan sina brunnar, vi har det för bra här. Sverige har aldrig varit i krig och folket är riktigt bortskämda med sina I-lands problem. Hade svenskarna fått uppleva hur det är att vara utan pengar och mat hade dom nog hängt sig själva. Min poäng är att även dom utsatta här i Sverige har det bra i jämförelse med afrika och andra världsdelar.Alla vi som är gamla nog att ha gjort militärtjänsten vet hur snabbt man anpassar sig till en ny miljö utan komfort. Så nej majoriteten av svenskarna hade inte alls hängt sig.

Volontär är för mig bara ett annat ord för fattigdomsturist.
Mäniskor som aldrig sett fattigdom och vill se det. Inget fel egentligen, det kan vara nyttigt att ha sett.

Man ska inte vara överdrivet rädd för att bli utsatt för brott. De flesta mäniskor i afrika och alla andra ställen i världen är hyggliga. Men det är klart.... när den genomsnittlige afrikanen tittar på dig så ser han en stor vandrande bankomat.