Hitta diskussioner med liknande innehåll

Budgetplanering Island + Lofoten

#1 2013-06-05, 11:44
Ketchikan
Hej folk
Jag ska till island i 10 dagar och undrar vilken budget jag kan komma undan med, om jag samtidigt vill ta mig runt och se mycket av landet. Det jag vill göra där är främst att titta på vackra platser, åka ut till västmannaöarna, vandra i natursköna områden och kanske rida på en häst eller något. Jag tänkte ta mig till typiska turistmål som blå lagunen, gejsrarna, gullfoss och landmannalaugar (hoppas jag stavade rätt, är lite bakis och skakis). Jag äter gärna billigt och struntar i hur det smakar. Åker med en nykterist så kanske inte besöker några nattklubbar (eller så gör jag det ensam en gång bara för att!). Så kort och gott undrar jag ungefär hur mycket det kan gå på, grovt räknat.

Jag ska till Lofoten också och har redan bokat boende och resa men undrar om någon vet ungefär vad en 14dagarsvistelse kan gå på där (tänker mat och eventuella avgifter för färjor och sånt).

Jag har en summa pengar jag försöker dividera med vishet så att jag inte lägger mer än nödvändigt på resmålen, men samtidigt finns det inget som hindrar att jag slösar hur mycket som helst, därför försöker jag komma fram till vettiga budgetar.

FÖR ER SOM EJ PALLAR WALL OF TEXT
Rimlig budget för Island 10 dgr exklusive flyg och boende?
Rimlig budget för Lofoten 14 dgr exklusive resan ToR + boende?

Okej det var allt, ska sova av mig ruset nu. Gonatt.
#2 2013-06-09, 17:55
kossaienkossa
skulle nog tippa på runt 10 000. Beror dock på hur du ska ta dig runt, om du ska betala inträden, äta och så.