Hitta diskussioner med liknande innehåll

Åka på safari FRÅN Uganda till Tanzania/Kenya. Hur och vart?

#1 2013-07-26, 20:53
Vet att det redan finns safari-trådar men de flesta utgår från resenärer som befinner sig i Sverige. I mitt fall kommer jag att vara i Kampala (Uganda) i slutet av december och hade tänkt passa på att uppleva safari i några dagar (typ 2-3 dgr). Vilken park ska man åka till? Eftersom safarin i Uganda inte verkar vara någon höjdare (rätta om jag har fel) så kan jag tänka mig att åka över gränsen till Kenya eller Tanzania. Några rekommendationer? Söker alltså en park som är sevärd men ändå relativt lättillgänglig för en person som utgår från Uganda.

Sedan så undrar jag även hur man går tillväga. Var fixar man boende, guide, fordon m.m.? Gör man det på plats eller görs det i förväg? Tacksam för svar!
#2 2013-07-26, 22:45
SirDickweed
Var på safari i selous tycker det var kanonbra, kommer inte ihåg vilket camp vi bodde på dock.

Såg dock att de filmade från samma camp som vi bodde på i programmet "fridlyst" som gick på SVT för ett tag sedan.
#3 2013-07-31, 17:54
Annars ska ju gorillasafari i Uganda vara en makalös upplevelse. Lite krångligt då man ska ha tillstånd och det är begränsat hur många turister per år som får "störa" gorillorna. Men det antar jag att safaribolaget ordnar med.
#4 2013-08-07, 19:06
Gorillor verkar häftigt, men det är dyrt som du säger (500 USD för licens som ger ca. en timmes trekking). Är mer intresserad av "klassiskt" safari m.a.o.!
#5 2013-12-29, 23:33
Jag var volontär på ett ställe i Södra Kenya. Utanför Masai Mara, gränsen till Kenya. Området heter Naboisho. Väldigt bra skött! De har ett visst antal sovplatser i området för att inte störa djuren med allt för mycket folk. Du finner alla djur. Noshörning och leopard var det enda jag inte såg i området. Leopardena var skygga, men det finns i området. Noshörningar hade man inte sett på flera år där... Tyvärr..

Utöver djur finner du trevliga människor, vackra vyer och en hel del schyssta Masaibyar. Värt ett besök.

Lite dyrare än vanliga safari-turer, men det är de värt. Du ser aldrig några andra bilar/människor under din safari-tur vilket gör upplevelsen ännu bättre.
#6 2014-01-06, 03:00
GP84
Jag hade rekommenderat tanzania och serengeti där finns god chans att se the big 5 samt oerhört vackert, annars är ngorongoro kratern att rekommendera där finns det mkt djur på lite mindre yta:-)