Hitta diskussioner med liknande innehåll

Singapore - Kuala Lumpur - Langkawi

#1 2013-08-24, 11:32
frallan21
Har funderingar på att besöka dessa ställen 2 veckor under jullovet alt Kuba (Havanna och Varadero) så tänkte fråga om lite tips och sevärdheter. Gillar att fotografera så skulle uppskatta tips på smultronställen och speciella, lokala miljöer. Tänkte man skulle kunna bo på Marina Bayern sands i Singapore eller bör man bara betala för att åka upp till polen? Dricka Singapore sling på raffles. Tips på boende på Kuala lumpur? Uppskattar också att bada och sola på vinterhalvåret så kommer mest ta det lugnt på Langkawi men finns väl endel att se där också om det blir långtråkigt.
#2 2013-08-24, 12:37
Abolish
Jag har beskrivit lite redan i https://www.flashback.org/t2154972, men de som jag kommer på på rak arm är:

- http://en.wikipedia.org/wiki/Buddha_Tooth_Relic_Temple_and_Museum
- http://en.wikipedia.org/wiki/Masjid_Sultan
- http://en.wikipedia.org/wiki/The_Pinnacle@Duxton
- http://en.wikipedia.org/wiki/Marina_Barrage
- http://en.wikipedia.org/wiki/School_of_the_Arts,_Singapore
- http://en.wikipedia.org/wiki/The_Helix_Bridge
- http://en.wikipedia.org/wiki/Gardens_by_the_Bay

Om du inte bor på Marina Bay Sands och väljer att betala för att komma upp så får du inte hoppa i poolen förresten, så jag skulle rekommendera att du bor där i alla fall en natt.

I KL finns många bra hotell, inget som jag funnit extraordinärt dock.

Langkawi har jag endast varit på under lågsäsong, då var det rätt dött där. Dock fint vatten och en del sevärdheter.
#3 2013-08-24, 13:24
Secreto10
I Lankawai måste du definitivt åka cable car, riktigt fint är de. Äta nyfångad fisk måste du också göra, finns på flera restauranger vid havet, tycker att du ska hyra moppe och utforska ön..

Kuala lumpur är det mest shopping som gäller.
#4 2013-08-25, 05:23
Köp tidningen '8 Days', finns överallt, där kan du läsa om vad som är på gång inom musik, film, sevärdheter mm. i Singapore.
#5 2013-09-02, 23:12
sold1
Raizzys guesthouse i KL är mitt favorit boende i Asien. Ägaren Tatha Gata har verkligen gjort något alldeles extra med detta ställe.
#6 2013-09-05, 22:41
Lipolytic
Har gjort den rutten också. Det bästa var när jag lämnade Langkawi och tog mig till Koh Lipe i Thailand.

Det är rätt kul och billigt att åka buss hela vägen upp till Langkawi. Först Singapore - KL en dag. Sedan KL - Langkawi en annan dag. Tror det kostar totalt typ 100 kr. Plus färja över förstås.

Du borde kolla in Batu Caves i KL. Sedan finns det nått vattenfall på Langkawi som kan vara värt att se också.
#7 2013-09-12, 14:58
Kalleninja81
Nån som har koll på priser på käk och taxi med mera? Ska dit i mars nästa år och glida runt på bla. Langkawi nåra dagar. Tips på utflykter m.m uppskattas.
#8 2013-09-13, 00:06
Urijah
Ursprungligen postat av Kalleninja81
Nån som har koll på priser på käk och taxi med mera? Ska dit i mars nästa år och glida runt på bla. Langkawi nåra dagar. Tips på utflykter m.m uppskattas.


Mat och alkohol är billigt på Langkawi då hela ön är skattefri. En drink(typ; GT, Mojito m,m) kostar runt 10-15 ringit. 10 ringit är runt 22 kr.
#9 2013-09-16, 20:15
LenaBlond
Det går tåg mellan alla 3 destinationer. Tåg är enkelt och ger en upplevelse i sig.

SIngapore: Marina Bay Sands (självklart och du ska bo dör för att komma åt poolen), Raffles, China Town, Sentosa Island med Universal Studios, ta Cable Cars dit och njut av utsikten över världens mest trafikerade hamn! Bilder: http://asiatour.lajke.se/singapore-i-bilder-2/

KL: shopping, Bukit Buntang är det som gäller och på kvällen åker du till China Town där det är PRUTA som gäller. Vill du handla elektronik är det Low Yat Plaza som är rätt mall. Besök Radiotornet och se Petronas Towers i all prakt uppifrån. Ska du besöka Petronas får du gå upp i ottan och åka dit och stå i kö för biljtter, ingen garanti tt få biljetter. Tror de börjr dela ut dem runt 06 på moronen och det är mycket populärt. Bilder: http://asiatour.lajke.se/kuala-lumpur-i-bilder/

Langkawi: Rekommendera dig att ta taxi till Pentai cenang som ligger på den västra sidan av ön. Där är det gott om ställen att bo på för backpackers, dvs bra priser. Hyr mpoped och ta dig runt. STällen att besöka där: Koh Rhu (en av världens finaste stränder) Langkawi Bridge, Prgnant Maidens lake. Bilder: http://asiatour.lajke.se/langkawi-i-bilder/

Har du tid så rekommenderas ett besök i Thailand, dvs Koh Lipe. Det går båt från Langkawi direkt till Koh Lipe som tar några timmar, inte dyrt alls. Bilder och info: http://asiatour.lajke.se/koh-lipe-lite-tips/

Ha det skönt!