Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bil/greyhound/oz experience?

#1 2013-08-25, 20:47
XhalatoR
Hallå allesammans!
Jag och en polare tänkte tänkte ta östkusten från Cairns till Sydney på 4 veckor (27 dagar) och har en del frågor angående den resan. Vi har hört talas om bussbolagen Greyhound och Oz Experience och deras erbjudande låter bra, men vi är även inne lite på att hyra en bil/van och köra själva. Känns som där är för- och nackdelar med båda två.
Om man skulle ta bil,
*kan man parkera var som helst om nätterna och sova?
*Hur är det med spindlar, ormar osv när man sover i bilen?
*Räcker det med att köpa ett australienskt körkort eller tillkommer massa andra avgifter?
*Är det vanligt med inbrott i bilar?
Om man tar buss,
Har varit inne en del på Oz experience hemsida och läst om deras aktiviteter tex prova på dyk, surf osv och det finns tre olika paket, är det lönt att köpa de innan eller borde man fixa det på plats? Tänkte om det är prisvärt att ta det genom Oz.
*Hur löser man boende? Är det Hostel som gäller varje natt om man vill komma undan hyfsat billigt?
Sen sist av allt, vi har planerat att komma till sydney den 30de eller 31e december för att fira nyår där, men det verkar nästintill omöjligt att hitta boende där över nyår, för vi vill bo så nära centrum som möjligt. Något tips där?
Tacksam för all hjälp!
#2 2013-09-05, 15:48
Tyskana
Bil är väldigt skönt eftersom du kan ta allt med ro. Boende blir avsevärt mycket billigare om ni väljer att hyra en campervan, Hostel brukar nämligen ligga på i snitt 30-35 dollar natten pp. Camping kostar bara 10 dollar för er båda . Att sova på en parkeringsplats lite var som kan bli en dyr historia eftersom det är olagligt, poliserna är ganska alerta och bötar dig gärna om dem ser dig.

Djuren finns helt klart där även om du inte ser dem, men så länge man bara försöker håla allt stängt så ska det inte vara någon fara för de.
Sen behöver du inte skaffa Internationellt körkort, är lag på det men ingen polis bryr sig på det. Blev stannad två gånger nämligen.