Hitta diskussioner med liknande innehåll

New York, New York! /Samlingstråd - Mod

#841 2008-10-21, 18:21
Punchline
Ursprungligen postat av Snapcount
Tackar för samtliga innspel angående maten, skall ta det med mig.

Har dock en liten sak till att fråga om :

Fick nyligen tag på en biljett till en NFL match, den spelas ju i New-jersey.

Har någon erfarenhet hur man lättast tar sig över och tillbaka till arenan ?


När vi åkte ut till New Jersey för att kolla på basket och hockey så åkte vi shuttle (som Stromstrom nämnde) när vi skulle till basketen då den spelades i Izod Center. Den ligger i Meadowlands sports-complex, dvs bredvid Giants Stadium. Att åka shuttle är för övrigt en riktig upplevelse; kostymnissar och "riktiga" fans sitter på varandras knän i bussen. Alla lite överförfriskade.

När vi skulle till hockeyn (Prudential Center) tog vi ett tåg (typ regionaltåg?), gick av vid en stor central som jag inte kommer ihåg namnet på och därifrån var det en gångväg inomhus till arenan. Tog väl en halvtimme att gå men ändå.
#842 2008-10-21, 18:31
December
Ursprungligen postat av MontyBurns

Nån som käkat på Wendys/Jack in the box/taco bell? har de gott käk..


Jack in the box kan du fetglömma för det finns inte i New York.
#843 2008-10-21, 18:33
hksnismo
vart äter man riktigt feta biffar osv i new york?
#844 2008-10-21, 18:50
Stromstrom
Ursprungligen postat av hksnismo
vart äter man riktigt feta biffar osv i new york?


Det finns massor av ställen med lite olika inriktning och prisnivåer.

NR1 anses Peter Luger vara http://www.peterluger.com/ och har blivit framröstad som NYC bästa steakhouse 24 år i rad. Dock är det dyrt men älskar man kött så...

Annars finns det en hel del argentinska steakhouses, bl a Buenos Aires i East Village på 6th st mellan Avenue A och B http://buenosairesnyc.com/ billigare och väldigt bra kött.

Sen finns det en hel del kedjor som är helt OK, bl a outback som finns på flera ställen på Manhattan, ofta ganska billigt

Finns mycket mer men det är mina tips
#845 2008-10-21, 20:48
Xiu
Peter Luger rekommenderas skarpt. Fantastiskt gott kött. Ett tips om ni inte har bokat bord på kvällen är att komma dit före fem. Efter det bygger kön på sig fort.
#846 2008-10-21, 22:20
kvarnby
Ursprungligen postat av Stromstrom
Det är en en gång du som misstolkar oss inte tvärtom. Vi säger inte att man ska undvika området.
Om du hade orkat läsa våra tidigare tips så har det även hänvisats till tripadvisor på flera ställen. Men när det gäller just NYC så vidhåller jag (det är alltså min åsikt) att NY magazine är bättre och mer alltäckande.

Det är ingen som har försökt att tysta ner dig någon gång - däremot så försöker ju du använda dig av nån form av härskarteknik genom att reducera våra svar (som ju måste ha lika mycket rätt att finnas som dina) till ovidkommande, du försöker även förlöjliga våra åsikter genom att skriva att gå till personangrepp och du håller även på med väldigt fåniga jämförelser (vad har Eslöv med saken att göra?)

Appropå höga hästar: vad baserar du ditt argument på att de bästa italienska restaurangerna ligger i L. Italy? Om man nu ska jämföra mat, vilket ju är ganska svårt, så kan man ju ändå se att de italienska restauranger som brukar få utmärkelser/priser eller andra höga rekommendationer inte ligger i L. Italy.

Jag tycker att du får tycka precis vad du vill men att du bör följa dina egna tankar om att respektera andras åsikter.


Jaså?
Citat "Skit i Little Italy och stick till Chinatown" och ett citat från dig! "Gå inte till Little Italy för maten, området är mest en turistfälla nu för tiden"
Detta besvarade jag med min egna åsikt och inte som Du tydligen uppfattar allt ett angepp på dig (Känner Du dig träffad av och lägger dina egna tolkningar till allt som skrivs?), citat "Stämmer inte riktigt, vi åt på en pizzeria i Little Italy och det var riktigt bra,
supertrevlig personal, riktigt god pizza bakad i riktig eldad ugn till normala priser. Så som överallt annars variera det från restaurang till restaurang."

Jag vet att det finns restauranger som är värda att besöka speciellt om man är i närheten. Jag basserar detta på egen erfarenhet samt recensioner på Tipadvisor (som jag inte kan se har refererats till i denna tråd tidigare annat än vad gäller boende).
Man skriver t.ex att de har universums bästa pizzor och stans bästa pizzor detta kan man tolka som att det är hyfsade restauranger. Att Du gör dig till talesman för alla New Yorkare är i.o.f.s. imponerande men föga övertygande.
Att en restaurang får utmärkelser behöver i min värld inte betyda att den är bättre än en som ingen hört talas om, skulle alla tänka som Du skulle endast ett par restauranger finnas dit alla skulle gå,
för min del är det betydligt trevligare att upptäcka ett guldkorn bland de okända eller nya ställena gämfört med att gå till en innekrog som tar bra betalt för sin berömmelse.

Vad gäller härskarteknik och tysta ner så är det precis det Du gör genom att atackera andra åsikter än dina, ljuga om vad som sagts och svära och domdera. Jag har aldrig sagt att dina åsikter är fel bara att jag tycker lite annorlunda om vissa saker, varför inte acceptera det istället för att börja ett fullt krig?

Ska vi prata fåniga jämförelser så tycker jag Du kan läsa dina egna om Nordstan och Göteborg samt kanske iallafall försöka förstå vad man menar med saker INNAN Du kastar skit.

Du körde igång hela detta trams i morse i denna tråd och i "Miami-December" där Du började svamla om att jag skulle sagt i ett svar till el-amigo att man skulle hyra en cab enbart för att köra på Ocean Drive.

Jag kommer inte komentera dina inlägg i framtiden och jag hoppas Du låter bli att sabotera mina i fortsättningen.
#847 2008-10-21, 22:44
Snapcount
Ursprungligen postat av pumpted


förövrigt så bör du tänka på att få med dig en kostym, om inte annat en snygg kavaj och udda byxor om du öht skall komma in på de lite "finare" restaurangerna..


Har hört att på endel "finare" restauranger går att låna ell. hyra kavaj på plats, har flashback`s gourmer någon erfarenhet ?

(Frågorna blir bara fler, när man skall över till det "heliga" landet , skall bli väääldigt nice)

Jiises Stromstrom och kvarnby... Tror att folk uppskattar här alla tips man kan få. Man blir ju där några dar..o hinner smaka sig igenom ett o annat ställe. Det blir sannsyligt en blandad kompot : lite dyrt, mellan, billigt och överaskningar.
#848 2008-10-21, 23:00
kvarnby
Ursprungligen postat av Snapcount
Har hört att på endel "finare" restauranger går att låna ell. hyra kavaj på plats, har flashback`s gourmer någon erfarenhet ?

(Frågorna blir bara fler, när man skall över till det "heliga" landet , skall bli väääldigt nice)

Jiises Stromstrom och kvarnby... Tror att folk uppskattar när allla tips man kan få. Man blir ju där några dar..o hinner smaka sig igenom ett o annat ställe.


Hej, det stämmer att det går att låna men man måste då ta reda på att just den restaurangen man bestämt sig för har servicen. Mad andra ord har man väldigt specifika krav så bör man kolla innan eller ta med finkläder. Alternativt kan man ju hyra hos någon uthyrare av kläder.
Jag trodde också att man skulle kunna uttrycka sina åsikter och lämna tips utan att bli atackerad :-(

Du kommer kunna äta gott om Du så väljer ett billigt "hål i väggen" en gammeldags Diner eller en gourmetrestaurang o.s.v., för egen del var kringlorna i gatustånden mer en kulturell erfarenhet är matupplevelse men det är ju också en smaksak ;-)
#849 2008-10-22, 00:01
pumpted
är det inte skönt att slippa besväret och det omständiga att hitta ett ställe som lånar ut kavaj till maten?

har du budget föratt gå ut på de lite finare restaurangerna kan du gott också ta med dig en kavaj.. såväl som på restaurangen så är det ju klädkod på uteställen också i högre utsträckning än i sverige.

jag skulle rent av avråda från att åka utan en kostym.
#850 2008-10-22, 00:37
Snapcount
Nja..., min budget är inte svulstig på något sätt men förberedelser och alternativ...

Har ju förstått att kläder kan skaffas för en bra rimligare penning en hemma, så jag tänker packa lite lättare och köpa lite mer i NY.
#851 2008-10-22, 00:51
NeonHeart
Ursprungligen postat av kvarnby
Hej, det stämmer att det går att låna men man måste då ta reda på att just den restaurangen man bestämt sig för har servicen. Mad andra ord har man väldigt specifika krav så bör man kolla innan eller ta med finkläder. Alternativt kan man ju hyra hos någon uthyrare av kläder.
Jag trodde också att man skulle kunna uttrycka sina åsikter och lämna tips utan att bli atackerad :-(

Du kommer kunna äta gott om Du så väljer ett billigt "hål i väggen" en gammeldags Diner eller en gourmetrestaurang o.s.v., för egen del var kringlorna i gatustånden mer en kulturell erfarenhet är matupplevelse men det är ju också en smaksak ;-)

De brukar inte låna ut kavajer. Dock så är det ganska vanligt att de kan låna ut slips eller fluga. Sen så existerar kavaj tvång knappt mera. Går du ut på en finare restaurang så är det bara skjorta och slips är viktigt. Kavajen hängs ju ändå in i garderoben.

Angående kringlorna så var det en kulturel upplevelse som härstammar från de tyska immigranterna. Med andra ord så var det lite fin och härlig nazi kultur du inmundigade.
#852 2008-10-22, 08:29
ubersanta
Jag har raderat lite inlägg som är off-topic.

I denna delen av forumet håller vi extra hövlig ton mot varandra. Tänk på det.

god fortsättning!

/mod

tillägg: jag undanber vidare diskussioner om vem som gjorde vad, och vem som började. I denna tråd ger vi bara tips för NYC. Ta inte saker personligt!