Hitta diskussioner med liknande innehåll

Transfer i Chicago, Hinner jag?

#1 2013-09-07, 23:58
Happinesss
Jag åker från Shanghai till Chicago och har där 1h 45min på mig att byta till en flight till New York.
Jag har googlat och sett att jag förmodligen landar i terminal 5 och att andra flyget går från terminal 3.

Jag har hört att man måste ta upp sitt bagage och checka in det igen för inrikesflighten. Stämmer det?
Kommer jag hinna på 1h45min? :'(
#2 2013-09-08, 00:09
8xxSeries
Jag har flugit liknande, landade på ohare och sedan vidare till minneapolis.. behövde aldrig hämta bagaget. Däremot tar det fanimej en timme att bara komma igenom passkontollen och den skiten om du har otur.
#3 2013-09-08, 00:36
RetFlash
Jag gjorde liknande transfer för ett år sedan, var då tvungen att checka om min väska. Eller snarare hämta ut och bära den genom kontroll för att sedan bara lämna den på ett rullband. Alltså inte lika som att checka om helt.

för ett år sedan höll de på att bygga om Terminal 5, osäker på när det skulle bli klart, verkade mest dock vara butiker etc, men var något trångt.

Kan ju vara tight med 1.45 men du skulle kunna hinna.
#4 2013-09-09, 09:11
peatedsoul
Gjorde en mellanlandning på väg hem för någon vecka sedan och det tog runt 50 minuter att ta sig mellan terminalerna. Plussa då på passkontroll och ev. upphämtning av väska så kan du få det ganska hett om öronen! Vi tog det iofs rätt lugnt, så vi hade nog kunnat göra det 10 minuter snabbare med mer lokalkännedom och en smula mer stress.
#5 2013-09-09, 14:34
KeanoManu
Oavsett vad. Om resorna är i samma bokning så kommer du bara att bli ombokad till nästa flight om det blir så att du inte hinner.
#6 2013-10-02, 16:59
Ett tips till när man hamnar i situationer som denna är att ta tag i någon som jobbar på flygplatsen och förklara att man har bråttom till en flight. Dom brukar vara väldigt hjälpsamma med att ta en förbi köerna så att man kan smita emellan väldans snabbt.
#7 2013-10-08, 18:08
Inpetto
Har du bokat med samma flygbolag brukar det bara vara att hämta upp väskorna och sen lämna av dem smidigt till personal på flygplatsen. Resan mellan terminalerna är relativt snabb (ca. 10 minuter) om det är en normal dag. Säkerhetskontrollen brukar inte ta mer än 20-30 minuter. Sätt dig långt fram i planet.
#8 2013-10-08, 21:15
Du behöver inte checka om, du måste bära väskan själv genom kontrollen, men det tar typ 5 minuter.

Inga problem så länge det inte tar en massa tid vid passkontrollen, kommer ihåg att på den tiden man inte fick gå igenom kön för Amerikaner så var det alltid lite halvstressigt. Nu kan jag bara glida igenom luckan för Amerikaner och mina resor har blivit tio gånger mer avslappnade, passkontrollen för Icke Amerikaner är helt sjuk.

Ursprungligen postat av Kausti
Ett tips till när man hamnar i situationer som denna är att ta tag i någon som jobbar på flygplatsen och förklara att man har bråttom till en flight. Dom brukar vara väldigt hjälpsamma med att ta en förbi köerna så att man kan smita emellan väldans snabbt.


Ja dels det men också bara de att de förmodligen vet PRECIS hur flygplatsen ser ut gör att man kan ta några andetag när de förklara hur man snabbast kommer ditt man ska. Hjälper så att du blir mindre uppstressad och du får en vägbeskrivning som de som jobbar där tar, vilket så klart är den snabbaste.