Hitta diskussioner med liknande innehåll

Sevärdigheter Brisbane - Melbourne

#1 2013-09-27, 00:20
Hej!

Planerar en resa från Brisbane till Melbourne över totalt 4 månader. Varav ungefär 2 där vi ska jobba, och 2 månader bila längs kusten ner till Melbourne där vi förhoppningsvis får sålt bilen och tar flyget hem.

Vi undrar vad är det man INTE får missa? Några extra guldkorn som något vattenfall, eller mysigt dykställe?

Det bästa vore väl att köpa någon bok om Australien med karta. Vilken guide rekommenderas?

Kan väl ta den klassiska frågan medans jag ändå är igång. 50 000 vad tror ni om det, när vi förhoppningsvis hittar jobb för 60 dagar?

10 000 flyg
4 000 vaccin och visum
1 000 småprylar som behövs

7000 x3 för en bil.


Alltså har vi 28 000 i fickpengar kvar, var. Vi kommer leva äkta backpacker medans vi reser med bil. Alltså billigt. Är det svårt att få jobb i Brisbane? Kommer söka allt! Städare, affär, klippa gräs osv. Ifall vi inte får något ska vi farma.


Mvh
#2 2013-09-27, 23:49
karamellpojken
Vad har du tänkt ta för vaccin?
#3 2013-09-30, 19:39
Ursprungligen postat av karamellpojken
Vad har du tänkt ta för vaccin?

Twinrix
#4 2013-11-02, 15:14
Var ett tag sedan jag var i Aussie nu. Backpackade 2011-2012.

Bästa sträckan är överlägset norr om Brisbane. Där finns den finaste naturen, varmare hav och korallrev mm. Stannade inte på så många ställen däremellan. Mellan Brisbane och Melbourne stannade jag i Surfers Paradise, Byron bay, Sydney för att sedan flyga till Melbourne. Surfers Paradise är helt okej men en av de sämre platserna i Australien tycker jag. Byron Bay är riktigt trevligt ställe att surfa på och chilla, ha kul. Sydney är en riktigt härlig stad och mycket att göra! Riktigt häftigt att åka färgor till de lika stränderna. Många vackra platser i Sydney dessutom
Melbourne är min favorit om man ska bo någonstans under längre tid. Great Ocean road och the grampions är definitivt att rekommendera! Att åka 4-hjuling i den Australienska bushen med kängurur som hoppar förbi är riktigt häftigt!

Budgeten ser bra ut om ni hittar jobb efter 60 dagar.

Att hitta jobb är inte allt för svårt så länge du kommer i rätt tid. Vill du jobba som servitör som jag gjorde är den bästa tiden att söka jobb i början av December då högsäsongen är i full gång då.
Gärna någon erfarenhet inom branschen du söker. McDonalds funkade super för mig när jag sökte jobb som servitör och kitchenhand. Finns hemsidor som är bra att hitta jobbannonser på men bäst att gå runt med CV.
I Melbourne finns ett gäng restauranger i St.Kilda där man kan söka jobb och hur trevligt som helst att bo där. Funderar ni på att söka jobb där kan jag rekommendera Beachcomber. En trevlig restaurang där de flesta som arbetar är backpackers. Inte så jättebra betalt men man går runt, 12 dollar i timmen + dricks.