Hitta diskussioner med liknande innehåll

Kilimanjaro -"Budgetresa", Boende mm.

#1 2013-10-02, 14:51
Flyer6
Är i idé/planeringsstadiet av en möjlig resa till Afrika, Kilimanjaro.

Alla input som finns mottages.

So far:
Skall försöka hålla nere resekostnader så långt det går är förhoppningen.
Tanken är att dra iväg i December, möjligtvis kring den 1'a, alt senare, men i December. Resa ca 5-6k.
Som jag förstått det är det "mycket" (hur mycket skiljer det egentligen?) billigare att få tag i en guide för att ta sig upp på berget väl på plats, så det är tanken då. Brukar det va många som vill ta sig upp på berget? Möjlighet till att slå sig samman med någon kanske?

Dock: Om jag tar enbart en flygstol ner (+hem) så måste jag ju bo nånstans. Har läst mig till att det skall finnas typ hostels till väldigt låga priser, någon med mer koll? Men jah, att övernatta där för att därefter vidare ta sig till...nån guide. :| Vad jag förstått är kostnaden här kring 7-9k beroende på rutt då. 5-8 dygn beroende på rutt med, så hur många dygn bör man räkan med tror ni, för säkerhets skull? Givetvis svårt att säga beroende på rutt osv, men jah... Om någon tidigare gjort detta, hur lång tid tog det?

Btw... bärare har jag läst om. Om man inte vill ha nån bärare då, bära själv, är det en möjlighet eller måste man ha en halv pluton med sig för att kunna ta sig upp?

Som sagt, planeringsstadie, därav allt ludd.

Skall givetvis läsa vidare själv, så lär ha lite mer kött på benen senare, men som sagt, kom gärna med div. info.

[Edit]: Fann detta: http://www.afrikasafari.se/kilimanjaro/whisky-turen.htm
Någon tusenlapp extra möjligtvis. Men verkar ändå... för bra :| Är jag negativ eller missar jag någon info i fälten? Ingår ju ffs tom flyg. Övriga paketpriser jag sett har gått lös på kring 30 papp. utan flyg.
#2 2019-11-05, 21:48
dDug
Tjenare! Såhär 6 år senare sitter jag med ungefär samma tankar som du hade då. Kom du någonsin iväg? Skulle uppskatta om du kunde berätta lite hur du gjorde och vad man kan tänka på för att hålla nere onödiga kostnader.

Ha det!