Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hur är det att köra bil på Antigua?

#1 2013-10-07, 21:05
Corazon84
Jag ska åka till Antigua på semester och funderar på att hyra en bil för att ta mig runt. Är det någon som har varit där och kört bil själv, eller som vet hur befolkningen kör? Hur säkert/osäkert är det att köra själv? Är det några speciella trafikregler man bör känna till? Hur bra är vägarna? Hur krångligt är det att hyra bil?
#2 2013-11-26, 14:16
tom-jones
Jodå, jag har kört en hel del på Antigua. Tycker det funkar bra, trafiken är inte så farlig där. Det knepiga är att vänja sig vid vänstertrafik men det går på ett par dar. Tänk på att det är en hel del potholes, speciellt ute på landsbygden, och att det går en del getter och liknande vid vägkanten där också. Inne i stan (St Johns) så tyckte jag att det var ganska lugnt att köra, men på vissa ställen så är gatorna riktigt trånga och de har diken vid sidan som är riktigt djupa, kom inte ner med däcket där, då fastnar du. En sak jag minns är att om du kör Marble Hill Road från St Johns upp mot Crosbies och Cedar Grove så finns det en lång raksträcka där det på mitten ungefär är ett jättehål i vägen, du får köra över på motsatt sida för att komma runt. Fast det är väl kanske lagat nu he he, det var ju ett par år sen jag var där senast.
Vet inte hur det är att hyra bil där, jag lånade min av en bekant. En detalj som skiljer sig från hemma är att du behöver inte kliva ur kärran när du ska tanka, det står en ungdom vid pumpen och frågar hur mkt hon ska fylla på. Ge lite dricks och be henne smila lite, de brukar se bittra ut. Även i matbutikerna så packar de dina varor, typ en påse per vara.

Ute vid Osbourn/Pigotts finns en däckverkstad, ägaren där är syrian. Jag frågade på skoj om han hade släkt i Södertälje, jodå visst fan hade han det...