Hitta diskussioner med liknande innehåll

Tappat plånbok i milano, vad göra?

#1 2013-10-28, 22:17
luddeax
Hej. Är på resa i milano och kommer stanna tills december, på nått jävla vänster har jag tappat bort min plånbok (inte supit bort den) och undrar hur jag löser detta på lättast sett.

Mina egna ideer:

~Ringa banken och fråga om man kan ta ut pengar från någon samarbetspartner till min bank (Handelsbanken)
~Be någon skicka ett nytt visa till mig och hoppas det kommer i tid, i så fall har ni några tips?

Alla tips uppskattas, MVH Ludde
#2 2013-10-28, 22:34
S-cup
Ficktjuv kanske.

Men börja med att gå/ringa till restauranger och dyl där du varit sedan du tappade plånboken. Om de inte hittat den ringer du din bank som troligtvis varit med om liknande händelser många gånger. Så även om de inte kan ge dig omedelbar hjälp vet de säker hur du ska gå tillväga.
#3 2013-10-29, 00:52
Du bör absolut kontakta din bank och spärra dina bankkort. När du ändå är i kontakt med banken så ordnar du ett nytt kort. Har du ID-handlingar i plånboken så ska du kontakta svensk polis så att de kan spärras. Annars kan du bli utsatt för bland annat bedrägerier. Om du misstänker att du har blivit utsatt för ett brott, tex att plånboken blev stulen så ska du polisanmäla det på närmsta polisstation i Milano.

När det gäller pengar så finns det olika alternativ. Är det till exempel akut så brukar det till exempel gå fort att ordna det hela med hjälp av Western Union. Men du bör ha passet/nationellt id-kort så att du kan styrka din identitet.