Hitta diskussioner med liknande innehåll

pengarlös i chennai

#1 2013-11-06, 02:51
Majsballa
Tjoho, Landade i chennai inatt och som rubriken lyder så är jag utan kontanter. Haffade en taxi vid flygplatsen som skulle köra mig till en atm och sedan till något hotell. Men jag fick inte ut pengar från någon av alla atm's vi prövade. Testade med 2 olika kort, Icabanken och swedbank. Så efter m2 timmars härj körde han mig till ett hotell där jag kunde betala med kort och ficl betala extra för att få kontanter av hotellet för betala den hjälpsamma taxichaffisen. Så nu sitter jag här och väntar på frukosten för det är det ända jag har råd att äta eftersom det va inkluderat. Varför funkar korten att betala med men inte att ta ut kontanter från en atm? Kan magnetremsorna ha dött i alla dessa metalldetektorerna från flygplatserna?
#2 2013-11-06, 03:25
Colomb
Samma sak hände mig, jag ringde upp mitt kreditkortsbolag och fick höra att indien var spärrat pga scamrisk eller liknande.

Prova ring ditt bolag och hör med dem! Själv fick jag bestämma hur länge det skulle vara möjligt att använda kortet, sen funkade det i ATM 10 minuter senare.

Lycka till
#3 2013-11-06, 03:55
christery
Haha, samma skit hände mig i Thailand med OKQ8 som spärrade mitt kort för att jag gjorde småuttag (kan bara ta ut 2000kr) och sen skickade pappskallarna hem ett brev. Mycket nytta det gjorde när jag är kvar i Thailand.

Swedbank har i alla fall fungerat, men du får väl ringa dom och höra vad som hänt.

ICA-banken är jag lite förvånad över, har inte hört att det ska vara problem med dom. Uppdatera gärna på hur det gick, funderar själv på att skaffa ICA-kortet. Men trilskas dom på det viset så blir det ju ganska värdelöst.
#4 2013-11-06, 05:50
Dildolinda
Stor bokstav i första ordet i rubriken. Ortsnamn börjar också med stor bokstav.
Använd Forex för uttag.
#5 2013-11-06, 06:44
Shoveit
Ursprungligen postat av Majsballa
Tjoho, Landade i chennai inatt och som rubriken lyder så är jag utan kontanter. Haffade en taxi vid flygplatsen som skulle köra mig till en atm och sedan till något hotell. Men jag fick inte ut pengar från någon av alla atm's vi prövade. Testade med 2 olika kort, Icabanken och swedbank. Så efter m2 timmars härj körde han mig till ett hotell där jag kunde betala med kort och ficl betala extra för att få kontanter av hotellet för betala den hjälpsamma taxichaffisen. Så nu sitter jag här och väntar på frukosten för det är det ända jag har råd att äta eftersom det va inkluderat. Varför funkar korten att betala med men inte att ta ut kontanter från en atm? Kan magnetremsorna ha dött i alla dessa metalldetektorerna från flygplatserna?Jag kom till Chennai igar. Har inte 'o'vermycker pengar, men om du beh'o'ver till mat eller no kris Pma mig
#6 2013-11-08, 01:20
Kungens.hand
Ursprungligen postat av Shoveit
Jag kom till Chennai igar. Har inte 'o'vermycker pengar, men om du beh'o'ver till mat eller no kris Pma mig


För över pengar sedan ett uttag hade ju vart smidigt!
#7 2013-11-09, 19:38
sicnarf
Gå till en bank och ta ut pengar på kortet över disken. Eller gå till Thomas Cook resekontor. Det finns säkert i stora staden Chennai. De har sånt så man kan ta ut pengar med kortet över disk.