Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bartender i Manchester eller Dublin

#1 2013-12-06, 08:07
Hinzen94
Hallojsan!

Jag har funderat lite lätt ett par dagar att antingen dra till Manchester eller Dublin och gå en enkel bas-bartenderutbildning och därefter försöka få ett jobb då som bartender i 3-4 månader. Har beslutsångest som fan om detta vilken stad jag ska isåfall välja...

Dublin hade varit nice för sin härliga "Guinesskultur" eller vad man ska säga, men samtidigt så tycker jag att England i allmänt är ett riktigt fint land med härlig kultur, samt att Manchester ser ut att vara en spännande stad att prova på i någon månad.

Skulle gärna vilja höra från övriga vilken stad som är det bättre valet, samt gärna några för och nackdelar med länderna/städerna! Kan även tänka mig att "säsonga" i Alperna om det skulle anses vara ett bättre val.

Som en enkel bakgrund kan säga att jag är 19 år gammal, studerar just nu Business i en termin i USA, och har 3 års erfarenhet som lagerarbetare.
#2 2013-12-06, 18:27
cnidaria
Du behöver inte bartenderutbildning för att jobba i bar i Storbritannien, det är ett dåligt betalt skitjobb som av någon underlig anledning glorifieras av svenskar.
#3 2013-12-07, 03:04
Hinzen94
Ursprungligen postat av cnidaria
Du behöver inte bartenderutbildning för att jobba i bar i Storbritannien, det är ett dåligt betalt skitjobb som av någon underlig anledning glorifieras av svenskar.Okej, vad har du för källa på detta? Provat yrket själv?
#4 2013-12-07, 04:03
ClintMcPants
Ursprungligen postat av Hinzen94
Okej, vad har du för källa på detta? Provat yrket själv?

De av oss som bott/bor i UK kan bekrafta detta. Bartender i UK innebar minimilon och usla arbetsforhallanden. Manga ungdomar brukar ta den typen av jobb som extraknack under studietiden. Inte har de nagon bartenderutbildning - det behovs inte sa mycket utbildning for att dra i en spak och saga "£3.20 please".
#5 2013-12-07, 12:43
cnidaria
Ursprungligen postat av Hinzen94
Okej, vad har du för källa på detta? Provat yrket själv?


Ja, jag tog första bästa jobb sommaren mellan första och andra året på universitetet, och det råkade vara ett barjobb. Det var väl inte direkt värsta cocktailstället, utan mest dra pints och blanda 25ml vodka med is och cola ^^

Hursomhelst så är min uppfattning att de värderar erfarenhet högre än diverse kurser på de ställen du antagligen tänker på, så beroende på hur du har det ställt och hur pass ivrig du är att blanda nice drinkar så skulle jag ta en av de följande:

1. Ta ett jobb på en bar/pub som inte blandar avancerade drinkar, för där är de nog inte ute efter erfarenhet i samma utsträckning.
2. Fråga om du kan få jobba gratis lite på ett finare ställe för att få erfarenheten. Dra till med något bullshit om att det skulle komplettera din utbildning om du kan (men försök såklart få betalt jobb där först, man vet aldrig).

Om du tänker på Manchester så får du inte glömma att söka i gaybarerna också
#6 2013-12-07, 19:12
Bucketshop
Att hälla upp ett glas med Carlsberg eller blanda vodka redbull kan alla göra, därför skulle jag säga att varken erfarenhet eller utbildning spelar någon roll. I Manchester går många ställen snarare på huruvida du ser cool ut eller inte.
#7 2013-12-09, 11:17
Sun Ruler
Tråden verkar handla mer om arbete/studier jämfört med resande per se. Provar att flytta tråden till forumet för utlandsstudier. Får se om moderatorerna där vill ta emot den. /mod
#8 2013-12-11, 22:39
Tlagnoj
Basutbildning håller på betydligt kortade än dom tre-fyra månaders arbetstid som sker efter (och huvudsyftet lär vara att supa, knulla, knarka och röja i storbritannien). Så vi skickar över den till forumet dedikerat till storbritannien.

Utlandsstudier --> Storbritannien, Irland och brittiska öarna
/Moderator