Hitta diskussioner med liknande innehåll

Tåg Sydney-Perth?

#1 2014-02-01, 19:58
DynamoDresden
Hallå, reser runt i Australien just nu och befinner mig för tillfället i Sydney men kommer att möta upp en vän långt borta i Perth ganska så snart. Då jag nästan precis landat efter en enormt långt och jobbig flygresa har jag börjar kollat lite andra sätt att åka än flyg.

Såg att det finns ett tåg som heter Indian Pacific som går mellan Sydney-Perth och tänkte höra vad folk härinne tycker om idéen att ta tåget? Någon kanske till och med har åkt den?

Det låter ju egentligen som ett ganska jobbigt alternativ, 3 nätter på tåg och dessutom dyrare än en vanlig flygbiljett. Men samtidigt har jag kollat runt lite och det verkar som väldigt många har varit nöjda med sin resa. Tänkte att det dessutom kan vara ett kul sett att se Australien på.

Några tankar kring tåget? Hur hade ni gjort?

Mvh
#2 2014-02-01, 21:15
Coovex
Flyget alla dagar... Hade jag haft två polare med så hade vi löst en liten van/bil och roadtrippat.
#3 2014-02-01, 21:31
Uran233
Tåg, som en liten mini-transsibirisk järnväg? Lär vara en upplevelse att berätta för barnbarnen. Jag hade testat det.
#4 2014-02-02, 00:36
Har bara åkt nattåg i Indien (som gissningsvis har lägre standard än de i Australien) och lite i Sverige. Det man gör är ungefär sover, äter, sover, tittar på utsikt, skiter, äter igen, snackar med andra på tåget och sover. Tågen vaggar fram runt 100 km/h på ett sövande sätt så om jag satte mig ner och försökte läsa så somnade jag. Jag älskar det.

Se bara till att du får en reserverad säng*. Kolla också om din säng är din under hela resan eller om ex undersängen ska bli sittplats åt flera under dagarna, samt om lakan ingår*.

* Antar att det är standard, men jag vet ju inte.
#5 2014-02-02, 01:03
VanDenBerg
.
#6 2014-02-07, 12:59
Shurik
Ursprungligen postat av DynamoDresden
Tänkte att det dessutom kan vara ett kul sett att se Australien på.

Några tankar kring tåget? Hur hade ni gjort?

Mvh


Nu har ju jag aldrig varit i Australien, men jag gillar att kolla google kartor. Kul att se ? Tänk på att Australien är väldigt glesbefolkat och att det man ser genom tågfönstret lär mest vara ödemark.

En jämförelse: Tänk dig att du skulle åka tåg från Linköping till Frankfurt, Tyskland utan att se annat än bushen. Det är avstånden i australiens outback det.

Långa tågresor är spännande. Tänk att åka kust-kust genom USA eller Ryssland, du ser städer och varierad natur. I Australien är landskapet inte lika varierat och städerna bara ett fåtal.
#7 2014-02-07, 14:05
CC-Cowboy
Slår ett slag för tåg!
Efter att både ha tågluffat samt lidit mig igenom alldeles för många flygresor så är det ingen diskussion! Spännande, lite udda och sjukt mycket mer intressant än att dyka upp på random flygplats och hoppa av på random flygplats. På en så pass udda och lång sträcka lär det finnas massor att se, samt en hel del kul folk som man lär känna bättre än på en 3h flygresa.

Bil och roadtrip är annars ett asbra alternativ ifall du hittar nån att hänga på.
#8 2014-02-11, 02:22
DynamoDresden
Tack för svaren allihopa. Bestämde mig till slut för flyget istället. Tåg är, till skillnad från många andra länder, inget snabbt eller ekonomiskt sätt att resa på i Australien. Även den billigaste biljetten skulle gå för det dubbla vad flyget kostade. Visserligen får man såklart räkna in 3 nätter i tågpriset men tyckte ändå flyget kändes bättre att ta just nu.

Dock verkar tåget intressant, har man tid och pengar är det nog ett roligt alternativ. Men det får bli någon annan gång. Nu blir det lång resa mot Western Australia och Perth, någon som varit på västkusten och kan tipsa om saker man inte får missa?