Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hjälp! Översättning av gluteninfo inför Sri Lanka-resa

#1 2014-03-20, 06:10
pfyfen
Är det någon här som kan hjälpa mig med översättning av följande text till singalesiska?

"Jag är glutenintolerant vilket betyder att jag blir sjuk om jag äter något som innehåller vete, korn eller råg. Till exempel kan jag inte äta bröd, ströbröd, pasta, pizza, såser med vetemjöl. Jag kan inte heller äta panerat och friterat.
Tack för hjälpen."

På söndag bär det iväg till Sri Lanka Jag brukar hitta bra översättningskort på nätet, men den här gången har jag gått bet. Fast kanske kan någon här hjälpa mig?

Vi kommer att röra oss kring Colombo, Hikkaduwa och söderut, längs med kusten. Jag vet att det finns flera språk på Sri Lanka, men jag antar att de flesta pratar singalesiska, eller har jag fel?

Tackar på förhand!
#2 2014-03-20, 20:51
Ursprungligen postat av pfyfen

Vi kommer att röra oss kring Colombo, Hikkaduwa och söderut, längs med kusten. Jag vet att det finns flera språk på Sri Lanka, men jag antar att de flesta pratar singalesiska, eller har jag fel?


Jag skulle vilja påstå att i de områdena ni kommer att röra er så är det bara singalesiska locals pratar. Min erfarenhet är att många är välbekanta med engelska, dock vet jag inte vad de kan om sjukdomar och att de förstår hur allvarligt det är.
#3 2014-03-20, 20:56
språket heter sinhala, om det kan vara till någon hjälp.
#4 2014-03-21, 04:06
christery
Ett tips kan väl vara att fråga under språk (vetenskap) där dom riktiga nördarna hänger. Eller be mod flytta den dit om du inte får napp.

Google translate är ganska värdelös, provat själv till thai (från engelska) och det fungerar på enstaka ord men meningarna blir helt kryptiska tydligen.
#5 2014-03-22, 00:52
pfyfen
Frågade mod. Inget svar än. Eftersom jag är lite otålig så skapade jag den här nya tråden i stället under Vetenskap/Språk:

(FB) Hjälp! Översättning av gluteninfo inför Sri Lanka-resa

Hoppas att det var OK. Det är OK att stänga denna tråden.

Tack för hjälpen alla!