Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bo i Perth (Semester)

#1 2014-03-23, 11:01
Tjena!

Har länge varit sugen på att resa till Australien. Var är bästa området att söka hotell? Verkar ju vara en bit från stranden in till stan när man kollar kartorna iaf. Ligger gärna på stranden men åker gärna omkring och kollar på annat också. Har tänkt åka iväg i vinter ett par veckor och se mig omkring så mycket som möjligt. 2 Veckor är ganska kort tid så man vill ju bo på en bra plats så man lätt tar sig till stan/stranden/sevärdheter etc. Någon som varit där eller som är där nu som kan komma med bra tips?
#2 2014-03-27, 14:53
del_piero
Jag tycker du ska bo i northbridge ! . Det finns ett bra hostel till bra pris vid namn "swan barracks"

Där ligger de flesta barer , 2 min till tågstationen / bussstationer , 2-3 min till centrum där köpcentrum ligger . Bästa stället att utgå ifrån tycker jag.
#3 2014-03-27, 21:27
VanDenBerg
Northbridge är väl ett bra festställe men inget ställe man vill bo i va? I alla fall det jag hörde när jag var i Perth. Det ansåg australiensarna åtminstone.

Bodde i Joondalup, dock hos en familj men klart bättre än ett hostel och mycket billigare. Nära till stranden också.

Annars hade jag nog testat Fremantle. Har inte koll på hur hostel är där dock.
#4 2014-04-07, 08:17
Perth är en ok stad att besöka, men det är inte mycket 'Australien' över det förutom värme, stränder och flugor. Perth city har shopping och sen är det alla skjortnissar som jobbar på kontoren, framför allt på gas & oljeföretagen. Northbridge är ok, de har några kina-shoppar där men tar inte mer än 15 min att promenera runt. Från tågcentralen tar det ca 20 min till stranden på Cottesloe. Norr om Cottesloe ligger City, Trigg & Scarborough beach, också fina stränder - men oftast är det antingen för varmt eller för blåsigt för att vara trevligt på stranden.

Smidigast är nog om du kan hyra en bil och köra, du får se mer (men det är vänstertrafik här). Och förutom stränderna och Perth city och Fremantle finns inte mycket att varken se eller göra här och det är lååångt att köra om man ska nånstans utanför stan. Margaret River är tex 3-4 h körväg och allt boende blir uppbokat månadsvis i förväg för folk i Perth vill ur stan, speciellt på helgerna.

Skulle jag åka till Australien på 2 v semester skulle jag åka antingen till Byron Bay, Gold Coast, el Cairns.