Hitta diskussioner med liknande innehåll

blev nastan deporterad fran Singapore, hur blir det med ovriga asien?!

#1 2014-03-29, 16:13
ReiseReise
Hej Flashback. Jag har varit utomlands i 2 ar nu, jobbat i australien och nya zeeland. Nu var det tankt att jag skulle spendera de pengar jag sparat ihop och resa genom sydost Asien. Resan skulle borja med Singapore sedan jobba mig upp genom Malaysia, Thailand och sedan till Vietnam och alla lander emellan.

Men mitt pass rakade bli lite skitigt under min tid i Nya Zeeland. Det ar en stor brun flack vid hornet pa nastan alla papper (dock inte pa de forsta 2 sidorna dar all information om mig finns, utan endast pa de papprerna som visum stamplas). Jag trodde seriost att det inte skulle vara nagot problem eftersom flacken endast ligger vid hornet av sidorna och visum stampeln kan ju goras anda pa den "rena sidan" av pappret.
Det blev heller inget problem nar jag akta till Australien.
Men nu nar jag akte till singapore blev jag kvar i flera timmar pa flygplatsen! De vagrade att slappa in mig pga den bruna flacken, och sedan borjade de fraga alla mojliga fragor (Varfor jag inte hade ett sarskillt legitimation for mitt arbetsvisum i Australien, varfor jag inte hade en stampel pa mitt pass nar jag lamnade landet osv osv) Ett Working Holiday visa far man ju for fan som E-mail och inte som nagot ID kort, och de stamplade inte mitt pass heller i nya zeeland nar jag lamnade landet.

FRAGA: Kommer det bli lika jobbigt i ovriga Asien eller a det bara Singapore som ar riktigt harda med sin boarder control? De sa att jag omojligt kommer bli inslappt till Malaysia och nu ar jag riktigt orolig... Hade ju tankt resa hela tiden och inte stanna pa samma stalle sa blir ju riktigt svart att bestalla hit ett nytt pass...

PS: Tankte ta buss fran Singapore till Kuala Lumpur, alltsa ej flyg.
#2 2014-03-29, 17:57
Finns ju en svensk ambassad i Singapore, du kan enkelt beställa ett nytt pass.

Triple one, somerset, öppet varje vardag 9-12.
#3 2014-04-04, 18:56
Mi.
Vet inte hur svårt/lätt det kommer bli men jag har åkt buss mellan Singapore och Malaysia och där sker passkontroller. Överallt på flygplatserna i sydostasien måste man visa passet men jag upplevde det som att dom bara bad efter det men kollade inte så noga.
Vi upplevde det som att dom var mest noggranna i Singapore så jag tror det ska gå bra.
#4 2014-04-08, 10:31
zaaph1
Min flickvän blev dömd för vapenmuggling i Singapore för några månader sen när vi tog med oss en taser från Thailand. Massa jävla papper hit och dit sen en varning om att minsta lilla grej så blir hon deporterad. Hände inget mer sen, var inga som helst problem att fortsätta backpacka i hela sydostasien.

Edit: Det jag försökte komma fram till, Singapore är löjligt jävla mycket hårdare med kontroller på alla sätt. Det du berättar är exakt samma procedur som hände för flickvännen. Blev lite tjenis senare med en snubbe från Singapore som berättade att det där var en helt standard procedur från flygplatsens sida för att skrämma upp turisterna lite så dom sköter sig. Alltså lär du inte stöta på problem i nåt annat land!
#5 2014-04-08, 15:34
Alla länderna runt singapore säljer massa kul som batonger, tazers, knogjärn mm. och precis ALLT är klassat som vapen och strikt förbjudet att ta in till singapore. I princip är tom. allt som ens liknar detta förbjudet, som tändare i form av en pistol.