Hitta diskussioner med liknande innehåll

Melbourne till Cairns

#1 2014-04-11, 08:05
sandralucia
Vi ar 3st som nu har satt var fot i Melbourne och ska borja jobba oss upp langs ostkusten.

1. Vad borde man gora i Melbourne och runt i Victoria samt upp till sydney. Kanns som det finns mangder med stopp efter Sydney men vi har lite trubbel med var vi vill stanna pa vagen dit.
Canberra lockar da det ar huvudstaden men har hort att det inte ar natt speciellt att se egenhtligen, nagon som har erfarenhet av denna stracka?


2. Vi kommer troligen kopa busspass med Greyhound eller Premier men ska man satsa pa Greyhound som har fler avgangar eller ska man ta premier a spara in de kronorna?


3. Vi var i Nya Zeeland fore vi kom till Aussie vilket var en manad spackad med aktiviteter, dagstripper, hiker och event, borde man lara sig att ta det mer chill i Aussie och mer njuta av omgivningen istallet for att leta aktiviteter?
#2 2014-06-08, 21:17
Abbs
För att svara på din första fråga har jag tyvärr ingen erfarenhet mellan Melbourne och Sydney, men om ni ändå är i Melbourne ska ni ta er en tur till The Great Ocean Road. Man kan hyra bil och köra sträckan själv som många gör.
Jag och min polare tog dock en två dagars tur och tyckte det var hel lyckat, allt avslutades med att man åkte ut till Philip Island och gick på pingvin safari.

När det kommer till Busspass rekommenderar jag starkt Greyhound för som du skriver så har de fler avgångar plus att majoriteten åker med Greyhound och träffar man folk så är det alltid roligare att åka ihop!

När ni sedan lämnar Sydney finns där många bra stopp och mycket man inte vill missa så jag tänkte passa på att nämna några ställen:

-Byron Bay
-Surfers Paradise

Vad det gäller SP så är det inte många som stannar där, men jag tycker det är en riktigt nice stad! Om ni bor på hostel (vilket jag antar) så ska ni definitivt bo på Surfers Paradise Backpackers Resort. Lite dyrare men är med på mina topp 3 hostel på östkusten! Tennisplan med Volleyboll turneringar på kvällarna. (Gratis öl till vinnarna )

- Brisbane är ingen märkvärdig stad, rekommenderar max 2 nätter.
-Noosa

Nice stad här ifrån kan man åka till Australian Zoo

Efter Noosa drar man antingen till Hervey Bay eller Rainbow Beach. Härifrån åker man ut till Fraiser Island. Åk på en 3days2nights tur best ever...

-1770 / Agnes Water lugn liten stad där man kan ta surflektioner i grupp som kostar 29dollar.

-Airlie Beach Whit Sundays, nuff said.

Cairns - Självklara Hostlet att bo på är Gilligans, störst bäst och fräschast!

Här är lite av mina tips längst med Östkusten

Tänk på att om ni vet vad ni vill göra, så boka allt när ni är i Sydney eller Melbourne med open date, så är allt redan betalt och ni får garanterat bättre pris! Vi fick 9 L Goon på köpet bara för vi bokade så mkt

Enjoy Australia!