Hitta diskussioner med liknande innehåll

Jobba i New York utan utbildning

#1 2014-06-28, 14:19
Juventusss
Hej!

Jag ska förmodligen åka till New York om cirka ett halvår och planerar att stanna ett tag. Vad jag undrar är om man kan lyckas få ett bra och roligt jobb där man kan utvecklas utan utbildning? Det vill säga, inte ''slavjobb'' som restaurang, hotell och så vidare.. Om någon har några tips eller vet någon seriös sida där man kan söka jobb tar jag gärna emot alla tips jag kan få! Ni som fått bra jobb får gärna berätta lite om det också!

Tack på förhand
#2 2014-06-28, 14:29
cammo
Är du amerikansk medborgare? Annars är det bara att glömma dina planer.

http://www.jobba-i-usa.com/
#3 2014-06-28, 18:36
TexasSwede
Utan arbets- och uppehållstillstånd så kommer du inte få något jobb av den typen. Det är en av de första sakerna de frågade mig när jag fick mitt första jobb i USA, jag fick visa upp mitt Green Card.

Visst, du kan få jobb som illegal diskare eller jobba på bygge, men du slipper försäkring, får låg lön och riskerar att deporteras om du blir påkommen, då kommer du inte bli insläppt igen på ett antal år (10 år eller nåt), samt du kommer förmodligen aldrig få visum lagligt i framtiden.

Så ett riktigt jobb, där du kan lära dig nåt och utvecklas, kan du glömma om du inte redan har Green Card eller är amerikansk medborgare som cammo helt riktigt påpekar.