Hitta diskussioner med liknande innehåll

Paraguay

#1 2014-07-05, 14:14
Milizer
En vän har föreslagit att vi tar en tur till Paraguay. Är det en god idé? Vad gör man där?
#2 2014-07-05, 14:19
padddan
Bara Paraguay?

Finns ett av världens största vattenkraftverk i ciudad del este, höjer även ett finger för Encarnation, det är ett väldigt fattigt land, far du dit så lämna inte landet med deras kontanter, ingen jävel som kommer vilja köpa dom av dig.
#3 2014-07-05, 17:18
Av alla feta länder som gränsar till Paraguay, varför just Paraguay? Är väl känt lite som SAs Taiwan med mycket billigt teknik osv..
#4 2014-07-09, 19:14
Jag tycker absolut du ska åka till Paraguay. Tänk dock på att alltid ha några extra sedlar undanstoppade tillsammans med passkopian när du rör dig utomhus. Polisen har ibland ett intresse av att tjäna lite pengar "vid sidan om" och då syftar jag inte på att polisen skulle prostituera sig
#5 2017-03-02, 03:00
Paraguay har inga större dragplåster för turister, vilket gör det till en ganska skön paus från "the gringo trail", jag såg inte en enda västerlänning tills jag kom till Encarnation. Och då var det en hel busslast med svenskar!

Det man gör är att njuta av landskapet och insupa den lokala kulturen. Har ett par tips dock.

Naturhistoriska museet i Asuncion, helt orört sedan måånga år, en riktig tidskapsel. Ligger i en Botanisk park och brevid finns ett zoo man kan döda några timmar i också. I närheten finns också ruinerna av ett köpcentrum där nästan 1000 personer brann inne för att ägaren blockerade utgångarna.

Hotel del Lago i San Bernadino. Ett mysigt hotell med en diger nazisthistoria (jag sov i samma rum som Dr.Mengele en gång gjorde). Trevlig liten strandort dessutom.

Ruinerna utanför Encarnation är också värda ett besök tycker jag. Och är man riktigt äventyrlig kan man snoka upp Mengeles gamla hus som finns i närheten.

Och Itaipudammen såklart, men den går att besöka från den brasilianska sidan också.
#6 2017-12-13, 06:26
mullenö
Paraguay har en skön småstadskänsla som tilltalar mig. Landet är inget för er som söker blind bling.