Hitta diskussioner med liknande innehåll

Boende i London

#1 2014-07-14, 01:11
jojjo94
Någon som har tips på att hitta boende för två killar och en hund i London från och med slutet av August och frammåt?
#2 2014-07-14, 16:56
goldengodess
Testa loot.com

Mvh
#3 2014-07-15, 23:29
mimminyc
Har själv nyligen bott och jobbat i London i ett par år och har lite information angående hitta boende:

Många i London använder sig av gumtree.com för att hitta och lista lägenheter och sk. flatshares (dela lägenhet) vilket är väldigt vanligt i London eftersom det är väldigt dyrt att hyra en lägenhet. I England är hyrespriset listat per vecka, inte månad.

Hyra lägenhet: http://www.gumtree.com/flats-and-houses-for-rent-offered/london

Dela lägenhet: http://www.gumtree.com/flatshare-offered/london

OBSERVERA att på gumtree.com (och liknande hemsidor) finns det också en hel del bedragare som försöker blåsa folk på pengar som letar efter boende... precis som på Blocket i Sverige.

Flatshare.com är en annan bra hemsida för att hitta en lägenhet att dela: http://www.flatshare.com/

Mäklare kan även hjälpa er att hitta en lägenhet, men då måste ni betala en avgift och typ 2-3 månaders hyra i förskott. Men det är ju säkrare än att använda sig av gumtree.com tex. Har dock kompisar och lyckades själv hitta boende via gumtree.com

Några välrenommerade mäklare är:

http://www.foxtons.co.uk/

http://www.savills.co.uk/

http://www.hamptons.co.uk/

http://www.carterjonas.co.uk/

Primelocation är en hemsida där ni kan söka efter lägenheter i olika områden i London och kontakta resp. mäklare som listar den: http://www.primelocation.com/to-rent/

Svenska Kyrkan i London har en bulletin board där det finns annonser om lägenheter och rum som uthyres. Ni kan själva även sätta upp en annons om att ni söker bostad (eller kontakta Svenska Kyrkan och be dom sätta upp en annons innan ni flyttar till London. Adress: Swedish Chruch, 6 Harcourt Street, London W1H 4AG, Tel. 020 7723 5681, email: [email]london@svenskakyrkan.se[/email]

Ni vet säkert att London är en jättedyr stad att bo i! Är själv civilekonom och hade ett bra och välbetalt jobb inom bank- och finans men även om man tjänar bra så är London extremt dyrt vad det gäller boende. Bodde dessförinnan i NYC på Manhattan som också är jättedyrt... men London är helt klart ännu dyrare. Gillar dock att bo och jobba i NYC bättre än London, så jag ska flytta tillbaka till USA (har även amerikanskt medborgarskap).

Oh, jag glömde nästan att nämna att förutom själva hyran så måste man även betala sk. ”council tax”, något ni även måste ta i beaktande när ni gör upp en budget för hur mycket ni vill spendera. Jag betalade nästan £1000 per år i council tax (ca. 960 kr/mån) utöver själva hyran. Ifs bodde jag i Chelsea (typ Östermalm) så council tax är mycket högre där än i andra mindre dyra områden som tex. i South and East London. Exempel på bra områden att bo som är lite billigare är Battersea i South London och North Hampstead i norra London.

I London kan man faktiskt lyckas med att pruta ner hyran på lägenheter – worth a try!

När ni väl flyttar hem till Sverige, glöm inte att kontakta den brittiska skattemyndigheten (HM Revenue & Customs) för att få tillbaka på skatten (leaving the UK tax refund). Förutsatt att ni kommer att jobba där, förstås.

Hoppas att denna information hjälper er lite grann.

Lycka till!

Hälsningar,

Mimmi