Hitta diskussioner med liknande innehåll

Österrike och Schweiz - de säkraste länderna på jordklotet?

#1 2014-07-18, 15:30
Venicones
Har gjort observationer när jag åkt runt i Europa i sommar och kommit fram till slutsatsen att Österrike och Schweiz måste vara bland de säkraste länderna på jordklotet. Det verkar inte förekomma någon form av allvarlig brottslighet överhuvudtaget, speciellt inte våldsbrottslighet. Sverige och Danmark måste vara mycket värre i det avseendet.

Vad är det som gör österrikarna och schweizarna till så laglydiga och civiliserade personer?
#2 2014-07-18, 15:45
HumbertHumbert
Färre blattar?
#3 2014-07-18, 15:49
Corvus12
De länderna har låtit sig påverkas mindre av kulturmarxism. (till trots att Örike var USSR tills 1955 - och blev därför extremt "västvänliga")
#4 2014-07-18, 16:08
Cinnamon1
Du har fel i dina observationer. Möjligt dom har lägre brottslighet men att tro att dom inte har meningslöst våld, våldtäkter eller organiserad brottslighet mm är självklart helt fel.
#5 2014-07-18, 17:07
--JohnDoe--
Ursprungligen postat av HumbertHumbert
Färre blattar?


De har betydligt fler.

En tysk som jag pratade med sa att anledningen till att många tätbefolkade delstater har väldigt små problem med kriminalitet är att yrkeskriminella söker sig till delstater där straffen är mycket lägre. Jag vet inte till vilken grad det är sant, men kan situationen i Schweiz vara liknande då landet är uppbyggt av väldigt självständiga kantoner som folkomröstar om många frågor?
#6 2014-07-22, 15:10
Svizzera
Ursprungligen postat av HumbertHumbert
Färre blattar?


Schweiz har större andel utlänningar i befolkningen än Sverige, men tar emot en helt annan typ av utlänningar. I Sverige kännetecknas migrationspolitiken med bidragsberoende och utanförskap eftersom människorna förenklat sagt kommer direkt från öknen och kan varken läsa eller skriva, i Schweiz kännetecknas migrationen däremot av arbete och integration. Slumområden med mycket stor andel utlänningar som Rinkeby, Tensta etc. existerar knappt i Schweiz. Många av utlänningarna som sökt sig till Sverige har dessutom redan fått avslag på sin ansökan i Schweiz och tog sig sedan till Sverige där de givetvis får stanna och ta emot bidrag. Detta vet jag av egen erfarenhet eftersom jag då och då jobbar som tolk här i Schweiz (svenska - tyska och vice versa) och de flesta uppdragen handlar dessvärre om sådana här frågor. I Schweiz har de legitimation, men i Sverige blir de plötsligt "papperslösa".

Sverige är idag världens största importör av människor som varken kan läsa eller skriva och dessa skaror kommer aldrig att bidra till det svenska samhället med några skatteintäkter. Därför är jag glad att jag lämnade landet i tid, men det gör ont i mitt hjärta att se vad som händer med det land där jag föddes och växte upp i och där mina förfäder ligger begravda och hela det officiella Sverige inkl. medier vägrar att inse och berätta om vad som sker.