Hitta diskussioner med liknande innehåll

Resekompisar starta på nytt i Norge

#1 2014-08-14, 03:39
BREEZIE
Jag har kommit in på ett treårigt program på högskolan nu i höst, men i takt med att utbildningsstarten närmar sig så får jag allt kallare fötter, och funderar nu på om högskolestudier ens är något för mig, så jag tänkte åka till Norge om jag lyckas attrahera resesällskap. Stannar gärna på obestämd tid och gillar inte att planera för mycket. Jag är mellan 22-23 år och man. Fokus på jobb, men har inget emot utekvällar då och då. Gillar natur och friluftsliv, tatueringar och att inte ta livet på för stort allvar. Jävligt enkel att komma överens med har jag fått höra

Jag har lite erfarenhet av att arbeta i landet och har suttit ett par timmar ikväll för att uppdatera mina kunskaper om vad som krävs, men det verkar inte ha förändrats. Pass/folkbokföringsutdrag från Skatteverket + giltigt ID-kort och pengar (10-20 tusen verkar vara vanligaste summan folk tar med sig, så vet ni med er att ni inte har eller kan låna så mycket så skiter ni i att svara) så att man kan hålla sig ovan ytan innan man får jobb. Jag har ingen kompetens förutom körkort och truckkort, men att vara svensk räcker långt i Norge. jag vill inte bo i Oslo eftersom det är ockerpriser överallt och jag inte gillar snuskigt stora (med mina mått mätt) städer, men om det går att lösa billigt boende och så så kanske jag är öppen för det i alla fall.

Jag sticker gärna snart, men absolut inte senare än i slutet av september. Om avfärdsdatum sätts till september så vill jag att ni är 100 på det här, för annars sumpar jag min plats på utbildningen för ingenting, och det känns jävligt taskigt.


Frågor om mig eller vad som helst relaterat till det här ställs med fördel i tråden men jag ska försöka svara om du skickar PM istället. Om det känns som något du verkligen vill göra så kan du skicka din Skype-info till mig i PM så tar vi det därifrånVi hörs förhoppningsvis,
Danne
#2 2014-08-17, 14:14
qww
glid in på facebook och joina grupper som svenskar i oslo, svenskar i trondheim eller stavanger eller liknande, och leta boende osv där istället. du kommer vara omringad av folk som ska dit/är där.
#3 2014-09-15, 01:16
BREEZIE
Sket sig med boende, så blir inget plugg i höst. Tråden är således fortfarande aktuell, så om någon känner sig manad till eller sugen på att leva i Norge en sväng så är det bara att hojta till. Har haft kontakt med folk i Oslo/Stavanger via Facebook-gruppen Svenska själar i Stavanger och hört mig för och det verkar fortfarande gå att kirra jobb även som okvalificerad golvarbetare.
#4 2014-10-27, 02:09
BREEZIE
Sista intressekollen innan jag skiter i det och ber moderator låsa tråden och kasta bort nyckeln. Är fortfarande intresserad av att flytta över till Norge, men att landa helt själv som svensk i en stad som inte är Oslo är så jävla tråkigt, och så blir det svårare med boendet. Det går att få plats två eller tre personer i en tvåa, men att bo ensam i en tvåa är saftigt om man sätter det i perspektiv till en vanlig arbetares lön. Verkar inte finnas så jävla många ettor heller, och att slå sig in i ett kollektiv är lättare sagt än gjort eftersom de svenskar som bor där, men sann svensk nepotism som måttstock, ogärna tar in folk de inte känner sedan tidigare (min erfarenhet, vad ni andra säger kanske diffar).

Nåväl, skicka PM eller svara här. Det måste finnas fler som vill ta steget ut och göra något. Tjäna ihop lite stålar och resa, köpa en båt, eller vad fan som helst.
#5 2014-11-20, 05:16
BREEZIE
Japp, som det står sig nu är vi två stycken - en från västkusten och en från Stockholms närhet. Vi sticker i mitten av dec eller senast början av januari, så om någon 20-30-åring vill haka på det här tåget så är det bara att skicka PM med skype så lägger vi till dig. Blir vi tre så blir det fan så enklare att dela boende för en rimlig peng. Lite trångbott, men det är ju ingen semester heller.

Dörren är öppen!