Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vågar jag chansa eller inte?

#1 2014-10-17, 11:18
madrassen
Det är så att när jag förra veckan skulle åka tåg ( malmö-köpenhamn ) så köpte jag tur och retur biljett för 300 spänn.

När jag då var framme i Köpenhamn så insåg jag att ingen kontrollant kom för att kolla på min biljett.

Samma sak på vägen hem till malmö så kom ingen kontrollant heller. 300 spänn bortkastade

Nu till saken. Jag ska återigen till Köpenhamn idag och jag funderar på om jag ska köpa biljett eller inte. För på tåget så står det att man inte kan köpa biljett ombord. Jag vet inte om jag vågar chansa. Om nu kontrollant kommer och frågar efter biljett så säger jag bara att jag vill köpa, men då kommer hon säga att man inte kan köpa, och då säger jag att jag inte visste. Kan hon slänga ut mig då?

Det är väldigt konstigt. Varför kom det ingen kontrollant för? Jag vill inte betala för biljett om nu ingen kontrollant kommer. Känns så onödigt. Men det är det, jag vet inte om jag vågar chansa?

Vågar jag chansa?
#2 2014-10-17, 12:07
Vitalrepus
Kör utan biljett, jag hoppas du blir tagen av en kontrollant och får rejäla böter!

Det är klart man ska hjälpa till att bidra till bygget av järnvägar och bra tågservice, om ingen betalar kommer ju tågtrafiken stå still din jävla snåljåp!!
#3 2014-10-17, 12:11
Haha har hänt mig flera gånger har också skitit i att betala biljett några gånger har lyckats alla gånger men skulle inte rekommendera det för chansen finns att det kommer och då måste du kunna prata dig ur det på ett fint sätt och vissa kontrollanter kan vara rätt dryga men jag har haft tur. I metron i köpenhamn är det annat om du blir tagen fast det är ganska svårt. Annars om du ser ung ut kan du bara köra på barnbiljett och frågar dom om leg vilket dom aldrig gör så säger du bara ''vad ska jag ha leg till när jag inte är 18''
#4 2014-10-17, 21:51
Hål i huvudet resonemang.

TS vill begå brott om h*n kan komma undan med det. Sedan undrar h*n om det är värt att chansa och begå ett nytt brott?

Vem fan ska kunna svara på det? Fuska om du vill, det finns en risk att du åker dit. Inte svårare än så.