Hitta diskussioner med liknande innehåll

Resa till Israel med ett spädbarn?

#1 2014-10-18, 19:09
sparadiset
Hej,
jag undrar om det är ofarligt att resa med spädbarn till Israel? Jag tänkte max. 2 veckor, någon vecka vid Röda havet och sedan några dagar i Tel-Aviv och Jerusalem. Har redan kollat upp att det finns direktflyg vilket är positivt och det finns också massa fina hotell, iaf enligt det jag sett på nätet...Men finns det kanske någon som bor i landet eller varit där på semester och kan berätta om det är tryggt att resa dit med små barn? Eller borde jag välja någon "tryggare" destination? Jag är dock verkligen nyfiken på Israel och vill helst dit...
#2 2014-10-18, 19:14
The.Swede
Varför inte bara dra något annat år, vem vet helvete kanske bryter ut när du kommer dit. Själv hade jag dragit någon annanstans och åka dit när det är lite lugnare.
#3 2014-10-18, 19:45
sparadiset
Men när vet jag att det är lugnt i Israel? Det är ju nästan alltid något på gång där eller iaf med jämna mellanrum...
#4 2014-10-18, 22:17
Louise
Israel har befunnit sig i krig under ett antal generationer. Åker man dit får man helt enkelt tolerera det. Det finns inga sätt att förutsäga när konflikten blossar upp igen. Inte desto mindre har Israel en stor turism, och är du nyfiken på landet ser jag inte varför du inte ska åka dit. Andra har åkt dit med spädbarn förr och överlevt.

Om det är till någon tröst är risken att du ska bli lemlästad i den vansinniga trafiken betydligt större än risken att du ska bli sprängd i luften.