Hitta diskussioner med liknande innehåll

Afghanistan - säkert?

#1 2014-10-19, 15:22
Mohave
Jag har en kompis som jobbar i Kabul. Han föreslog att jag skulle komma ner och hälsa på. Men hur säkert är det? De skjuter väl dörr till dörr där.
#2 2014-10-19, 15:36
Bassplay
Provat google eller någon annan sökmotor innan du frågade här?

http://wikitravel.org/en/Kabul


WARNING: Travelling in Afghanistan is extremely dangerous and is strongly discouraged. The current Afghan government has little control over large parts of the country; in particular, most of the South and East including Kabul is effectively a war zone. Threats are unpredictable and the situation remains volatile.

http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Kabul/Reseinformation/Resei...

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Afghanistan. Säkerhetsläget är fortsatt mycket allvarlig


Aktuella händelser
Afghanistan har drabbats av flera terrordåd under våren och sommaren 2014 med skadade och dödade. På senare tid har även civila mål och utlänningar drabbats.

Tog mig max 5 sekunder att hitta allt det här, undrar dock om du kanske trollar? Du kunde ju fråga din polare annars.
#3 2014-10-19, 16:22
blofeld88
I och med att du är från ett västland riskerar du såklart att bli mördad. De mördar väl inte jättemånga västeuropéer i Kabul men va fan, bara risken gör ju att man kanske skita i att åka dit. När jag var i Afghanistan var jag så att säga beväpnad till tänderna. Skulle aldrig åka dit obeväpnad.
#4 2014-10-19, 18:39
massiveinvasion
Nu var det ett tag sen men jag har rest rätt mycket i Pakistan. Bland annat i väst och Peshawar. Redan där kan det bli ganska obehagligt.
Både Pakistan och Afghanistan är ett no-go för turister nu. Om din vän har bra säkerhet och ni inte lämnar ert boendecampus kan det vara OK. Någon större mening med en sån resa ser inte jag personligen. Möts upp i Delhi istället. Både billigare att flyga till för dig, och enkelt för honom.