Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vad finns att göra i dortmund?

#1 2014-11-09, 21:44
abomannen1337
Ska iväg till dortmund med lite vänner. Vad finns att göra där för ungdomar? Kolla fotboll vet vi men i övrigt?
#2 2014-11-10, 00:59
BAB7
#3 2015-01-12, 23:58
GalneG
Gammal fråga men det kan hjälpa nån som söker.

Gillar du industrihistoria finns Hösch-museet, Zollverein i Essen. diverse gruvor etc. i närheten.

Själv brukar jag passa på att kolla MSV i Duisburg, Vfl i Bochum eller Fortuna när jag ändå är nere. All övrig tid tillbringas i Düsseldorf drickandes altbier.


Stavfel bjuder jag på.
#4 2015-01-28, 21:56
För att fylla i föregående talare, Dortmund är en del av Ruhrgebiet (tänk 20 städer var och en mellan Malmö och Göteborg i storlek sammanvuxna i varandra) och som sådant finns det inte vansinnigt mycket i själva staden. Men eftersom du är i Tyskland finns DAB, bryggeriet, som har ett museum och rundtur i bryggeriet:

Brauereierlebnis Dortmund


Bäst är att skaffa det lokala tågkortet så du kan åka mellan Essen (Zollverein, Villa Hügel och Folkwang), Düsseldorf (Kraftwerks hemstad, även så en del coola stadsdelar såsom Japanisches Viertel), Wuppertal (Schwebebahn för Meccanonörden, dvs rälstransport tio meter ovanför gatan), Duisburg (om man gillar båtar/pråmar, floderna Rhen och Ruhr går samman där i världens största inlandshamn) Köln (Domen!), Münster (gammal katolsk universitetsstad med trevlig återuppbyggd stadskärna) Bonn (lite längre bort än Köln men vinodlingarna börjar dyka upp där ifall ni tröttnat på ölen och vill köpa lokalodlade vita viner, plus att det finns gott om muséer (Museumsmeile) i Västtysklands gamla Hauptdorf). Om man inte hinner med eller lockas av allt detta så är det värt att spana in en del för att åka dit och titta på. Det tar uppåt en timme att åka mellan Dortmund och Köln exempelvis.