Hitta diskussioner med liknande innehåll

Ngorogoro

#1 2014-11-30, 17:57
WykkedWitch
Specifikt Ngorogorokreatern men även Serengeti. Hur får man åka runt och campa på egen hand i sådana där ställen?
Jag menar, det lär ju inte direkt råda någon allemansrätt. Det skall ju finnas gott om resorts osv i dessa områden. Är det begränsninig på hur länge man får stanna? Får man beblanda sig med Masajerna och bo med dem.?
#2 2014-12-01, 16:52
redmoon-cat
Det lär finnas gott om parkvakter och det lär nog vara förbjudet att "bosätta sig" i Serengeti eller Ngorogoro.
#3 2014-12-08, 19:25
Loha54
Ofta kostar det ju också att komma in i nationalparkerna och jag vet inte om man kommer in hur som helst utan en guide. Ska du dit för första gången så skulle jag nog ändå råda dig att köpa en resa av något känt bolag, som fixar med allt sådant.
#4 2014-12-12, 09:24
mohnomishe
Nu är det över 10 år sen jag besökte Serengeti och Ngorogoro, men det stämmer att du inte kan åka omkring hur som helst på egen hand. Du måste ha med dig en guide/chaufför; antingen en privat, eller åker du med en grupp. Boende finns allt från enkel camping till lyxiga lodger. Du kan stanna hur länge du vill, men du betalar en rätt dyr parkavgift per dag.

I Kruger-parken i Sydafrika, som jag varit i flera gånger sista året, är det annorlunda. När du väl betalat in dig kör du omkring helt på egen hand.
#5 2014-12-29, 01:58
JagharenPLAN
Var på båda ställena i somras. Man måste använda sig av ett safari-company som har en licens/tillstånd de mutat rätt person för att få (det är så saker görs där). Det innebär en guide som dessutom kör fordonet samt en kock hjälpreda. Man får endast övernatta vid angivna platser tillsammans med en massa andra turister (det blir en rätt exotisk upplevelse iaf). Att överhuvudtaget lämna bilen under safarin, förutom vid lägerplatser eller lunchplatser är förenat med direkt livsfara då lejon är sk sneaky bastards. Gick ut ur bilen i Serengeti och pinkade, guiden var vettskrämd och jag stod rätt ängslig med ballen i ena handen och min Fällkniven PHK i andra. Två personer som ensamma ligger och sover i ett tält i Serengeti eller Ngorongoro får inte chansen att göra om det nästa natt.
#6 2014-12-29, 02:18
JagharenPLAN
Tips är att gå in på lonely planets Thorn tree-forum för att höra med folk vilken safariarrangör du ska välja. anslut inte ditt konto där till facebook, och se till att andra inte kan se vad du heter, eftersom att oseriösa safariarrangörer kommer spamma dig ända fram till Ragnarök.

Kör flera parker på en gång det tjänar du en hel del på, eftersom att det nästan tar en hel dag att ta sig från Arusha till parkerna västerut. Att ta Ngorongoro och Serengeti är solklart, och utöver det finns Lake Manyara och Tarengere lite innan de två guldkornen (båda dessa parker är jättefina de med).

Du har dessutom ol'Donyo Lengai, Masaaiernas heliga berg, och Afrikas (eller om det är Östafrikas) enda aktiva vulkan Precis utanför Ngorongoros östra gräns. Norr om vulkanen finns Lake Natron, en oerhört koncentrerad sodasjö som matas med alkaliska vätskor från vulkanen. Den blir mer och mer koncentrerad då vattnet i saltlösningarna som adderas till stor del avdunstar. Det gör att den är täckt av en isliknande skorpa periodvis. Invid sjön kan man hitta gott om förstenade djur som har varit pucko nog att ta sig ner i sjön men snabba nog att ta sig upp innan de dött av kemiska brännskador. Rester av kemikalierna skapar en kristalliknande yta på kadavren som vartefter utan skitas ner av sand och damm mer ser ut som morbida stenstatyer. Flamingosarna, som parar sig/häckar i Lake Manyara förflyttar sig till Lake Natron då deras ben tål att strosa runt i sjön, och näbben klarar av att käka alger som växer i den. Det är därmed ett säkert ställe för deras ungar.
Tokgrymma bilder från sjön:
http://media4.s-nbcnews.com/i/streams/2013/October/131002/8C9251678-1310...
http://realtofantasia.blogspot.se/2013/10/natron-il-lago-che-pietrifica-gli.html
http://wildencounters.net/gallery2/v/landscapes/africa/0003+-+Crystalise...
https://www.google.se/search?q=lake+natron&newwindow=1&tbm=isch&...