Hitta diskussioner med liknande innehåll

6 månaders stationär resa med bebis, vart?

#1 2014-12-08, 13:46
Jthundera
Hello,

Vi har tänkt oss att lämna Sverige under hela hösten 2015. En 1 år gammal bebis ska med så det ska helst finnas modern sjukvård, mat som passar och ok boende på plats.

Vi kommer troligtvis att vara ganska stationära men kan resa runt i regionen. En storstad som kan bjuda på kultur, sol, äventyr och natur på landet runt om så vi inte blir uttråkade kanske passar? Det ska vara ett ställe som har det mesta alltså.

Vi kommer inte att jobba under resan utan bara chilla. Än så länge har vi funderat på Sydney eller Melbourne.

Någon som har förslag på var man kan resa?
#2 2014-12-08, 14:37
tobes
Det uppenbara svaret blir ju någonstans inom EU eftersom ni slipper visum, korta flygresor, rätt till sjukvård för EU medborgare, ni kan t.o.m. om ni vill ta bilen ner o.s.v.

Beror ju dock på vad ni vill få ut från resan också, och exakt vad "hela hösten" innebär. Hösten är nämligen inte 6 månader lång. Åker ni i juni och tillbaka till jul, eller åker ni i april och kommer tillbaka i oktober? Spelar ju väldigt stor roll om ni är ute efter solsken och varmt väder under tiden.
#3 2015-01-03, 06:12
Till australien får man med svenskt pass endast 90 dagar, vilket kan förlängas med max ytterligare 90 dagar dvs era önskade 6mån, men ni får trassla med immigration halvvägs. Sedan är boende ganska dyrt, ett halvår utan jobb kommer kosta er en bra slant, men ni kanske har reskassa redan.