Hitta diskussioner med liknande innehåll

Panama "onward ticket"

#1 2015-01-14, 05:18
pet
För att komma in i Panama behöver man en utresebiljett har jag läst, men det verkar oklart om det måste vara flyg eller om buss funkar.
Tar en buss från Costa Rica till Bocas Del Toro och måste ju ha en biljett ur från landet för att inte fastna i gränskontrollen . Någon som gjort samma resa och vet om det funkar med en bussbiljett ut från landet t.ex tillbaka till Costa Rica.
#2 2015-01-18, 15:15
Mr.Oink
Har ni en returbiljett tillbaka så funkar det. Kravet är att man ska visa upp en giltig returbiljett eller en biljett för vidare färd ur landet. Som svensk får man automatiskt visum i 180 dagar, står dock inget i passet men stämpeln med inresedatumet gäller som visum. Visa passet om ni köper något dyrare i butiken så slipper man momsen på 7%, men kolla först då inte alla butiker orkar göra detta...
#3 2015-01-23, 03:52
gå in på american airlines och boka en biljett hem till Sverige. När du kommer till betalsidan kan du välja "reserve this booking" eller något sånt (dvs du betalar inte för den) sen skriver du ut pappret och klipper bort den delen där det står att du ej har betalat. Gjorde detta för nån månad sen och det funkade perfekt. Blev tipsad av någon här inne
#4 2015-01-24, 15:13
mrhuhta
När jag korsade gränsen mellan Costa Rica och Panama förra vintern så godtog dom inte bussbiljett. Två amerikaner i vårat sällskap fick gå "online" och köpa flygbiljetter för att få komma in i Panama.
Så rådet ovan är nog rätt bra och var några andra i sällskapet som hade gjort så. Iallafall när vi korsade så kollade dom igenom biljetter/stämplar osv väldigt noga.
#5 2015-01-26, 03:36
pet
Vi chansade att gå igenom utan någon biljett ut från Panama och det funkade. De framför oss blev frågade om en utresebiljett så vi hade en jävla tur. La fram passet och hade ett papper i handen så att han såg det och kanske trodde det var en biljett men han frågade inte och sa faktiskt inte ett enda ord till oss, inte ens hola.