Hitta diskussioner med liknande innehåll

Burma(Myanmar) tips

#1 2015-02-01, 15:11
TheKillerSwede
Om jag ska åka till Burma, vad är ett måste att besöka? och vad bör jag göra? tex ska jag flyga direkt till Burma eller landa i norra Thailand och sen åka in i Burma? vad hade ni gjort?
#2 2015-02-05, 12:51
Apologist
Ursprungligen postat av TheKillerSwede
Om jag ska åka till Burma, vad är ett måste att besöka? och vad bör jag göra? tex ska jag flyga direkt till Burma eller landa i norra Thailand och sen åka in i Burma? vad hade ni gjort?


Nu var det ioförsig 2 år sedan jag var i Burma.

Men enda sättet du säkert kan ta dig in i Burma är via flyg annars riskerar du att inte få visum. Dvs landvägen in från Thailand är högst osäker. De har/hade regler att visum ges endast via flyg ankomster.

Burma eller Myanmar är ju ett ganska stort land. Tror att du bör se kusten o beacherna (något jag missade) men hörde många som pratade om det.
#3 2015-02-06, 12:55
lugna ner dig
Man kan numera åka in via buss. Rekommenderar ändå flyg.
Mandalay är inte jätteintressant (men en riktigt häftig upplevelse i off-season!!) så staden går att skippa. Bagan är måstet nr 1.
Jag sket i lonely planet men det har kommit ut en ganska ny och uppdaterad version om landet. Ibland hakade jag på människor som gick lite efter boken och det var värt. T.ex. trek från Kalaw till Inle Lake på 3 dagar.
Finns vackra ödestränder och stränder typ norr om chaung-tha beach där lokalbefolkningen lever i ganska primitiva förhållanden :| Inget jag var beredd på. Exploateras för fullt just nu vid kusten.
Yangon är också en självklarhet, fantastisk stad på många sätt. Försök att hitta ett gäng att dra runt med om du reser ensam, staden är mycket roligare med kul folk.
#4 2015-02-07, 18:14
submariner
Hej,

Hur många dagar är lagom i Rangoon?
#5 2015-02-17, 01:12
Apologist
Ursprungligen postat av submariner
Hej,

Hur många dagar är lagom i Rangoon?


Du behöver nog ha 2 dagar för sightseeing bara. Första dagen kan man försöka gå (eller ta taxi halva dagen). Andra dagen tycker jag att man koncentrerar sig på taxi. Det är ganska långt mellan sevärdheterna.
3-4 dagar är nog bra.

Läs på innan vilka sevärdheter det finns så sparar man tid. Annars vet taxi chaffisarna ganska mycket.

Se upp för gatu ungarna också för de försöker sälja grejor. Vi höll nästan på att bli rånade en kväll då några ungar förföljde oss i staden mörker tillbaks till hotellet. Det var ganska självklart att de jobbade åt någon liga; de var springpojkar helt enkelt. När ena ungen sprang tillbaks till ligan för att signalera att vi bar på värdesaker i väskan så lyckades vi slinka in på hotellet igen innan motorcykeln kom ifatt oss.

Det är säkert att gå dagtid. Men staden är ganska mörk om kvällarna så jag råder er att ta det försiktigt på kvällarna; se till att komma tillbaks till hotellet så snabbt som möjligt.