Hitta diskussioner med liknande innehåll

sittplats i flyget

#1 2015-02-01, 18:48
ultras77
hejsan ska om ca: 4 timmar sätta mig i ett flyg (norweigan) en 7 timmars resa, och kan va lite åksjuk i början och samt att jag inte har tålamodet för att sitta med follk i så många timmar, min fråga är finns det nåt man kan göra, tex: jag mår inte så bra skulle ni kunna kolla om jag kunde få nån plats där det är tomt, under take off, osv, eller har ni några förslag, ? ska man säga t dom när man chekar in eller till flygvärdinan i flyget innan take off. tacksam för svar.
#2 2015-02-01, 18:55
sommarlov
Jag brukar berätta för kabinpersonalen att jag kan bli nervös vid flygningen, de brukar ta det väldigt bra, de är vänliga och ibland har jag fått prata med piloterna efter flygningen.
Väldigt bra folk!
#3 2015-02-01, 18:57
HerroFruBoll
Om planet inte är fullt kan du be personalen ge dig en plats med tomma stolar bredvid. Har du tur får du den genast annars när planet kommit upp i luften.
#4 2015-02-01, 19:22
Goldmann
Om man inte har tålamod att sitta bredvid folk skall man nog inte köpa biljetter i apklass utan satsa på business. Ta några järn innan så blir du lugn o fin o klarar dig utmärkt.
#5 2015-02-01, 20:10
ArvidEkesparre
Jag är förvisso inte allt för förtjust i att flyga själv, men vilken klagan! Du ska vara glad att du slipper flyga i ett gammalt propellerplan, ett sådant förskräckligt oväsen. Jag kommer speciellt ihåg en resa från Dakar till Paris, genom ett fasansfullt åskoväder och de värsta luftgropar jag varit med om. Självfallet var jag placerad vid en av vingarna, och det motorljudet var inget att underskatta. Blixtarna var inte många meter från flygmaskinen och jag trodde gång på gång att vingarna skulle falla av. När de prekära små flygvärdinnorna blir räddhågsna har du all rätt att själv känna oro. Allt slutade förvisso väl och med en sådan övning i ryggen blev det allt mer lättsinnigt att flyga senare i livet.

Emedan dagens flygmaskiner är desto mer välbyggda och tystare har jag nu för tiden alltid med mig en heltäckande ögonmask samt ett par antifoner. Efter en ett par glas brännvin tar jag på mig dessa och lutar mig tillbaka, och innan jag vet det har jag fallit i sömn. Lagom innan landning ser de förtjusande flygvärdinnorna till att väcka mig och jag är en flygresa rikare!