Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bilrundtur i Alaska och ev nordvästra Canada

#1 2015-03-02, 18:33
Har planer på att åka till Alaska i sommar eller nästa sommar. Någon som bokat bilpaket eller annat med "Go Alaska Tours" och kan ge någon feed-back av dem som leverantör?

Funderar på att även ta mig in i Canada till Dawson City,Yukon via "the Top of the World Highway", men det verkar inte som att man får köra där med vanliga bilhyror. Någon som kört vägen och kan berätta om upplevelsen? Och framförallt någon som vet någon biluthyrningsfirma som tillåter hyror där man får köra här? Kan ju också vara så att man får köra där med t.ex. AVIS men att de tar en ordentlig tilläggskostnad för att man ska ut och ratta hyrbilen på en grusväg...?!?

Tänkte mig en rundtur Anchorage->Talkeetna->Denali National Park->Fairbanks->Tok->Dawson City->Whitehorse->Skagway->Haines Junction->Tok->Valdez->Seward->Anchorage. Självklart både vandringar, en tur med litet flygplan över Denali och Kenai(spana björnar som fiskar), tåg till White Pass och båttur vid Prince William Sound(spana in valar). Någon destination jag bör lägga till/dra ifrån?

Natur, djur, äventyr och adrenalin lockar. Adrenalin saknas ovan, så var är bäst att dra ut på t.ex. river rafting?

Gillar även god mat och dryck, så några trevliga restaurangtips hade också uppskattats!

All input tas tacksamt emot då den här trippen kommer att kosta en hel del...
#2 2015-03-02, 19:56
308winwin
ahhh vill du ha sällis?